Новини
13 Травня 2019
779

НБУ надав платіжній системі “LEO” статус міжнародної

Це вже четверта із 14 зареєстрованих, платіжними організаціями яких є небанківські фінансові установи

Фото: www.pre-paid.com.ua

Національний банк України надав внутрішньодержавній платіжній системі “LEO” статус міжнародної платіжної системи, йдеться на сайті НБУ.

Як повідомляється, платіжною організацією LEO залишається ТОВ “Леогейминг Пей”, якому Нацбанк у 2016 році дозволив здійснювати транзакції в національній валюті без відкриття рахунків.

З січня 2017 року регулятор затвердив реєстрацію правил внутрішньодержавної платіжної системи “ЛЕО”.

“Значення МПС “LEO” для LeoGaming складно переоцінити: більше прозорості в роботі для наших міжнародних партнерів, більше довіри з боку держави. Саме такий шлях розвитку був для нас єдино можливим”, – вважає Олена Шевцова, передає LEOGAMING.

Згідно з новим статусом, міжнародна платіжна система “LЕО” може здійснювати міжнародні грошові перекази, працювати на території інших країн, а також працювати безпосередньо з іноземними контрагентами.

Розрахунковими банками платіжної системи стали “Укргазбанк” та банк “Конкорд.

Як повідомляється, МПС “LЕО” планує вихід на ринок міжнародних грошових переказів. “Аби збільшити масштаби роботи як з бізнесом, так і з кінцевим споживачем”, – зазначили у компанії.

Загалом платіжна система LEO стала четвертою міжнародною платіжною системою з 14 зареєстрованих, які не є банківськими фінансовими установами.

За даними НБУ, на кінець 2018 року в Україні було 42 внутрішньодержавних і міжнародних платіжних систем.

Нагадаємо, Нацбанк повідомляв, що серед платіжних систем, які працюють в Україні, статус системно важливої має лише система електронних платежів – СЕП НБУ. Оскільки через неї проходить 10% міжбанківських платежів, здійснюються операції з державними цінними паперами та проходить регулювання інших платіжних систем.

Загалом за 2018 рік обсяг переказів в межах України через системи переказу коштів зріс на 24,3% у порівнянні з 2017 роком (понад 120,5 млрд грн або $4456 млн). Переважний обсяг внутрішньодержавних переказів (92%) здійснюють системи, створені небанківськими установами.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram