Новини
12 Квітня 2019
1 045

НБУ зареєстрував нову міжнародну платіжну систему

Відома у всьому світі платіжна система Sigue Money Transfer налічує понад 60 тис. пунктів обслуговування в 143 країнах

Як повідомили у компанії Lavrynovych & Partners Law Firm, Національний банк України зареєстрував нову платіжну організацію системи міжнародних грошових переказів Sigue Money Transfer. Відома у всьому світі платіжна система налічує понад 60 тис. пунктів обслуговування в 143 країнах і визнана третьою системою грошових переказів в світі за величиною мережі.

Як зазначається в документі, призначення міжнародної платіжної системи “Sigue Money Transfer” – транзакції грошових переказів між фізичними особами. Перекази будуть здійснюватися у доларах США та євро. Учасниками міжнародної платіжної системи “Sigue Money Transfer” можуть бути банки, небанківські фінансові установи та поштові організації, які відповідно до законодавства країни, у якій вони зареєстровані, мають право на здійснення переказу коштів.

За даними Національного банку України, протягом 2018 року в Україні розподіл сум транскордонних переказів був наступним: Western Union мав найбільшу частку – 59%, Money Gram – 23%, Intel Express – 8%, RIA – 7% та Sigue Money Transfer – 2%. Ще 1% припадав на інші системи.

У 2018 році обсяг переказів в межах України через системи переказу коштів зріс на 24,3% у порівнянні з 2017 р. (понад 120,5 млрд грн або $4 456 млн). Переважний обсяг внутрішньодержавних переказів (92%) здійснюють системи, створені небанківськими установами.

Крім того, заробітчани у 2018 р. перевели в Україну $11 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram