Новини
10 Вересня 2019
1 259

НБУ скасував обмеження на репатріацію коштів від продажу цінних паперів

Регулятор впевнений, такі дії – зелений сигнал для іноземних інвесторів

З вівторка, 10 вересня, іноземні інвестори зможуть репатріювати кошти від продажу цінних паперів і корпоративних прав без лімітів. Такі зміни закріплено постановою НБУ №113 від 9 вересня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

“Нацбанк скасував щомісячний ліміт у сумі €5 млн на репатріацію коштів від продажу цінних паперів, корпоративних прав, а також коштів, отриманих унаслідок зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських товариств іноземними інвесторами”, – йдеться у повідомленні регулятора.

Крім того розширено перелік операцій, які дозволяється здійснювати за рахунками нерезидентів. “Зокрема, на поточні рахунки фізосіб-нерезидентів дозволили зараховувати кошти в гривнях, отриманих як дивіденди, процентних доходів за цінними паперами та інших доходів по об’єктах прав власності в Україні, не пов’язані з їх відчуженням, продажем, ліквідацією або зменшенням статутного капіталу”, – зазначили в Нацбанку.

І додали, що чинний е-ліміт у €2 млн в рік для інвестицій юридичних осіб-резидентів за кордон поширюється також на придбання цінних паперів іноземних емітентів та облігацій зовнішньої державної позики України.

У Нацбанку впевнені, що зазначені послаблення разом з раніше скасованим обмеженням на репатріацію дивідендів дають змогу нерезидентам гнучкіше розпоряджатися власними коштами як в іноземній валюті, так і в гривні.

“Спрощення процедури повернення іноземних інвестицій також сприятиме їх подальшому припливу в Україну”, – зазначили в НБУ.

Нагадаємо, на початку травня Нацбанк підвищив ліміт на репатріацію дивідендів з €7 млн до €12 млн на місяць. У червні скасував вимогу обов’язкового продажу бізнесом валютних надходжень на міжбанківському валютному ринку. А на початку серпня дозволив бізнесу купувати іноземну валюту за рахунок кредитних коштів у гривні без обмежень по сумі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram