Новини
8 Травня 2019
834

Відсьогодні НБУ підвищив ліміт на репатріацію дивідендів до €12 млн

Це вже друге за рік збільшення ліміту

Фото: Flickr/НБУ

Національний банк України послабив чергові обмеження на валютному ринку для бізнесу, підвищивши ліміт на репатріацію дивідендів з €7 млн до €12 млн на місяць. Про це повідомляє прес-служба регулятора з посиланням на постанову №66.

Нововведення набирає чинності сьогодні, 8 травня.

У Нацбанку також зазначили, що дане ослаблення не буде критичним для збереження макрофінансової стабільності. Навпаки, воно сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні.

“Стійка тенденція поліпшення макроекономічної ситуації в Україні дає змогу продовжувати зняття валютних обмежень, які шкодять бізнес-клімату. Зокрема, основні макроекономічні прогнози Національного банку на 2019 рік незмінні: очікується зростання реального ВВП на 2,5% і зниження споживчої інфляції до 6,3%”, – зазначають у НБУ.

У НБУ також відзначили, що це вже друге за рік збільшення ліміту. Адже, у лютому банк збільшив ліміт на репатріацію дивідендів з $7 млн до €7 млн на місяць.  І новий ліміт задовольняє потреби всіх компаній з іноземними інвестиціями, що працюють в Україні.

Також сполучаться, що в подальшому регулятор планує повне скасування цього обмеження і впровадження інших валютних послаблень в залежності від темпів поліпшення макроекономічної ситуації і стану ринку.

Нагадаємо, ще на початку лютого НБУ дозволив компаніям та банкам з іноземними інвестиціями репатріювати дивіденди за 2018 рік. Центробанк планував підвищити ліміт до €10 млн, а в подальшому – повністю його скасувати.

Також, у квітні Нацбанк надав можливість відкривати рахунки в українських банках новим суб’єктам фінансового ринку України – юридичним особам-нерезидентам, у тому числі іноземним інвестиційним фондам та компаніям з управління активами, які діють від імені таких інвестиційних фондів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram