Новини
4 Квітня 2019
835

Іноземні компанії можуть відкривати рахунки в банках України

Нацбанк оновив Інструкцію про порядок відкриття та закриття рахунків клієнтів

Національний банк надав можливість відкривати рахунки в українських банках новим суб’єктам фінансового ринку України – юридичним особам-нерезидентам, у тому числі іноземним інвестиційним фондам та компаніям з управління активами, які діють від імені таких інвестиційних фондів, повідомляє прес-служба НБУ.

Таким чином, Нацбанк оновив Інструкцію про порядок відкриття та закриття рахунків клієнтів банків і кореспондентських рахунків банків – резидентів та нерезидентів (далі – Інструкція).

Вона, зокрема, регулює порядок відкриття/закриття банками: рахунків клієнтів – резидентів і нерезидентів України (фізичних і юридичних осіб), кореспондентських рахунків банків – резидентів та нерезидентів і рахунків міжнародних фінансових організацій, а також керуючого за договором управління майном.

Крім того, спрощення в порядку відкриття рахунків клієнтів, передбачені новою Інструкцією, позитивно вплинуть на умови ведення бізнесу в Україні завдяки скасування подання клієнтами банків при відкритті рахунків картки із зразками підписів, а також зміни найменування юридичної особи, яка не передбачає закриття діючих рахунків.

“Положення документа не містять режимів рахунків клієнтів (тобто обмежень щодо проведення операцій з рахунками), а лише визначають деякі особливості здійснення операцій за рахунками окремих клієнтів”, – говориться в повідомленні.

Як відомо, ще на початку лютого Національний банк України дозволив компаніям та банкам з іноземними інвестиціями репатріювати дивіденди за 2018 рік.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram