Новини
19 Червня 2019
1 012

Пішли назустріч: Нацбанк скасував обов’язковий продаж валюти для бізнесу

З 20 червня бізнесмени більше не зобов’язані продавати 30% валютних надходжень на міжбанку

Національний банк України скасував вимогу обов’язкового продажу бізнесом валютних надходжень на міжбанківському валютному ринку. Таким чином регулятор намагається спростити ведення бізнесу в Україні, повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що діюча норма, яка зобов’язує підприємців продавати 30% валютних надходжень на міжбанку, перестане діяти вже з 20 червня. До того ж, всі валютні надходження бізнесу, що будуть зараховані на розподільчі рахунки протягом 19 червня, вже не підлягають обов’язковому продажу.

У Нацбанк впевнені, чергове валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності. “За статистикою останніх років, коли норматив обов’язкового продажу валютних надходжень становив 50%, так і з 1 березня 2019 року, коли він був зменшений до 30%, бізнес загалом продавав понад 90% валюти”, – зазначили у повідомленні.

І додали, що Національний банк продовжує валютну лібералізацію відповідно до дорожньої карти, яка передбачає поступове зняття усіх валютних обмежень відповідно до покращення макроекономічних умов в Україні.

 

Раніше Investory News писали, Нацбанк давно планував поступово скасовувати обмеження на валютному ринку, що існують в Україні. На думку регулятора, вони були необхідними для підтримки макроекономічної та фінансової стабільності в країні.

Так, на початку лютого цього року іноземні компанії отримали дозвіл вивести дивіденди за 2018 рік.

До того ж у травні центробанк підвищив ліміт на репатріацію дивідендів з €7 млн до €12 млн на місяць. Це вже друге за рік збільшення ліміту. Адже, у лютому банк збільшив ліміт на репатріацію дивідендів з $7 млн до €7 млн на місяць. У НБУ впевнені, що новий ліміт задовольняє потреби всіх компаній з іноземними інвестиціями, що працюють в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram