Новини
27 Лютого 2019
935

Наступне покоління Porsche Macan буде електричним

До 2022 року Porsche AG інвестує в електрокари більше €6 млрд

Спостережна рада Porsche AG прийняла рішення, що модель Porsche Macan у другому поколінні з’явиться виключно в електричній версії на платформі PPE (Premium Platform Electric), яка була розроблена у співробітництві з Audi. “Зелений” Macan отримає 800-вольтову систему для зарядки батареї на 80% за 15 хвилин, як у електрокара Taycan, вихід якого на ринок заплановано на кінець 2019 року. “Позашляхова” модифікація “Тайкана”, Cross Turismo, дебютує “одразу після нього”, і тільки потім публіку здивує Macan EV. Ймовірно у 2021-ому чи пізніше.

Ще на початку липня 2018 року компанія Porsche обрала “будинком” для “другого” Macan завод у Лейпцигу, де модель випускається з дня народження й донині. Електромобілі влаштуються на вже існуючий лінії, де йде підготовка до їх приходу. Німці кажуть: “Macan піднімає стартовий пістолет для електрифікації”.

“Електромобілі та Porsche відмінно поєднуються один з одним, особливо через їх спортивний характер, – зазначив голова Ради директорів Олівер Блум. – До 2022 року ми інвестуємо в електрокари більше €6 млрд, а в 2025-ому половина усіх нових Porsche отримають електрифіковані установки”. Блум заспокоїв фанатів, пообіцяв, що протягом наступних десяти років марка не відмовиться від бензинових двигунів. Вони залишаться частиною “міксу”, в якому буде місце гібридам і спорткарам на електротязі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram