Новини
16 Вересня 2019
999

Нафта марки Brent подорожчала майже на 20%

В Саудівській Аравії закрито близько 5% світових поставок

Ф’ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 19,5% до $71,95 за барель після того, як в суботу в результаті нападу на нафтові об’єкти Saudi Aramco в Саудівській Аравії було закрито близько 5% світових поставок. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані торгів.

Подібний стрибок стався у 1991 р. після закінчення війни в Перській затоці, коли нафта марки Brent продемонструвала найбільший процентний приріст протягом дня.

Наразі, контракт на перші місяці торгів склав $66,28 за барель, що на $6,06 або 10,1% вище від попереднього закриття.

Ф’ючерси на американський WTI подорожчали на 15,5% до $63,34 за барель, що стало найбільшим процентним приростом з 22 червня 1998 р. Контракт на первинному місяці склав $59,77 за барель, що на $4,92 або 9% вище.

Саудівська Аравія є найбільшим у світі експортером нафти, і атака на переробні потужності, що належать державному виробнику Saudi Aramco в Абкаіці та Хураісі, скоротила видобуток на 5,7 млн ​​барелів на день. Компанія не уточнила терміни для відновлення повного випуску.

Як повідомляє агенція, повернення до повного нафтового потенціалу може зайняти тижні, а не дні. А експорт нафти з Саудівської Аравії на цьому тижні продовжиться у звичайному режимі, оскільки королівство використовує запаси своїх великих сховищ.

Нагадаємо, наприкінці серпня ціни на нафту еталонних марок знижувались четверту сесію поспіль на фоні погіршення торгових відносин між США і Китаєм.

Як відомо, в першому півріччі чистий прибуток Saudi Aramco склав $46,9 млрд проти $53,02 млрд за аналогічний період минулого року. Загальні доходи компанії у першій половині цього року склали $163,88 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram