Новини
26 Серпня 2019
995

Нафта дешевшає через торговий конфлікт США і Китаю

КНР вперше вводить мито на постачання “чорного золота” зі Сполучених Штатів

Ціни на нафту еталонних марок знижуються четверту сесію поспіль на тлі погіршення торгових відносин між США і Китаєм, повідомляє Reuters.

Станом на 8:20 за київським часом нафта марки Brent подешевшала на $0,59 до $58,75 за барель, жовтневі ф’ючерси на західно-техаський сорт WTI — на $0,61 до $53,56 за барель.

Вартість ф’ючерсу на WTI на жовтень в електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу зменшилася на $0,61 (1,13%), до $53,56 за барель. На попередніх торгах WTI знизилася в ціні на $1,18 (2,13%), до $54,17 за барель.

Як пише агенція, у відповідь на дії Вашингтона влада Китаю ухвалила рішення ввести додаткові мита на товари американського імпорту на загальну суму $75 млрд на рік. Мита будуть введені у два етапи, з 1 вересня і з 15 грудня 2019 р.

Крім того, влада КНР введуть 5%-ве мито на постачання нафти зі Сполучених Штатів з наступного місяця. Тариф на нафту вводиться вперше.

Нагадаємо, ще на початку серпня у компанії Fitch Solutions заявили, що найближчі три роки ціни на нафту марки Brent будуть знижені. Причина – тривале торговельне тертя у світовій торгівлі, що продовжує чинити тиск на ринкові настрої та фізичний попит на нафту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram