Новини
7 Серпня 2019
644

Пішли в мінус: Fitch знизило прогноз цін на нафту Brent

Причина – тривала напруженість глобальної торгівлі та збереження тренду

За прогнозами компанії Fitch Solutions найближчі три роки ціни на нафту марки Brent будуть знижені. Причина – тривале торговельне тертя у світовій торгівлі, що продовжує чинити тиск на ринкові настрої та фізичний попит на нафту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що наразі експерти очікують, що Brent в середньому коштуватиме $67 за барель за підсумками поточного року, $65/барель наступного року та $61/барель у 2021 році. “Раніше прогнози знаходилися відповідно на рівні $70/барель, $76/барель і $80/барель”, – йдеться у повідомленні.

“Перегляд вартості віддзеркалює погіршення економічних перспектив і більш різке, ніж очікувалося, зниження попиту на нафту”, – йдеться у звіті Fitch Solutions.

У свою чергу Bloomberg зазначає, що зростання видобутку сланцевої нафти в США, як очікується, істотно сповільниться. “Однак світове постачання нафти залишиться в профіциті, тому котирування знижуватимуться через ослаблення попиту”, – пише видання.

У Fitch Solutions зазначають, що ринок стає надзвичайно чутливим до “ведмежих” факторів і відносно несприйнятливим до “бичачих”.

“Така ситуація, ймовірно, збережеться на фоні безперервної напруженості у глобальній торгівлі”, – наголошують у компанії.

Видання пише, що останній раз аналітики переглядали нафтові прогнози на початку липня. Тоді вони зберегли очікування для Brent на 2019-2020 роки, але погіршили оцінки на наступні два роки до $82/барель. “Для марки WTI прогнози становили $63/барель на цей рік, $69/барель на 2020 рік, $74/барель на 2021 рік і $77/барель на наступні два роки”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в кінці березня рейтингове агентство Fitch знизило прогноз зростання світової економіки на найближчі 2 роки. Тоді в агентстві очікували, що глобальний ВВП за підсумками поточного року зросте на 2,8% проти раніше прогнозованого зростання на 3,1%. Оцінка зростання у 2020 році була погіршена до 2,8% з 2,9%.

А на початку березня Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті на рівні “B-” зі стабільним прогнозом. У агентстві зазначили, що такий рейтинг показує слабку зовнішню ліквідність, високі потреби в зовнішньому фінансуванні, слабкий банківський сектор, інституційні обмеження і політичні ризики. ВодночасFitch вказав на підвищення довіри до політики в країні та її послідовності, макроекономічну стабільність, зниження державного боргу та міжнародну підтримку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram