Новини
10 Травня 2019
1 109

На Місяць: Джефф Безос презентував посадковий модуль Blue Moon

Апарат зможе здійснювати м’яку посадку на поверхню супутника з 3,6-6,5 т корисного навантаження

Фото: Blue Origin

На закритому заході в DC Convention Center у Вашингтоні (США) мільярдер, власник компанії Amazon і глава приватної аерокосмічної компанії Blue Origin Джефф Безос презентував макет посадкового модуля Blue Moon, що буде використовуватися для доставки наукових вантажів, а також людей на поверхні супутника Землі, йдеться у повідомленні компанії.

“Компанія займається розробкою цього апарату останні три роки. І нарешті він готовий летіти на Місяць”, – сказав Джефф Безос під час презентації, що стартувала з показу відео, присвяченого космічної місії “Аполлон-11” в ході якої американські астронавти вперше висадилися на супутник Землі в 1969 р.

Після цього глава Blue Origin поділився деякими технічними подробицями посадкового модуля Blue Moon, котрий найімовірніше, на траєкторію до Місяця буде виводити розроблена компанією Безоса ракета-носій важкого класу New Glenn.

Фото: Blue Orirgin

Апарат зможе здійснювати м’яку посадку на поверхню супутника з 3,6 т – 6,5 т корисного навантаження. У модуля буде спеціальна сходинка, завдяки якої він буде підніматися для повернення на Землю. Також Blue Moon зможе перевозити на даху або один великий пілотований місяцехід, який в свою чергу буде оснащуватися мікросупутниками та відстрілюватися від апарату вже на Місяці, або двома компактними автоматичними дослідними ровервами.

Крім того, модуль буде оснащено системою навігації, системою LIDAR для картографування місячної поверхні, а також гігабітним інтернетом на базі лазерних технологій для зв’язку із Землею.

Протягом заходу Безос також показав новий рідинний водневий ракетний двигун BE-7, що компанія розробляє спеціально для місячного посадкового модуля. За словами глави Blue Origin, перші вогневі випробування установки будуть проводитися вже цього літа.

На початку квітня компанія Amazon Джефа Безоса заявила про плани запустити на навколоземну орбіту більше 3000 супутників, щоб забезпечити доступ в інтернет майже для 95% населення всієї планети.

Вантажний корабель Dragon компанії SpaceX виконав стиковку з Міжнародною космічною станцією (МКС). Космічний корабель доставив на борт МКС близько 2,5 тонн вантажів – продовольство для екіпажу, а також обладнання та матеріали для проведення наукових експериментів.

Наприкінці року Китай має намір відправити на Місяць дослідницький апарат “Сhang’e-5”, за допомогою якого фахівці планують доставити на Землю зразки місячного ґрунту. Найближчі десять років Китай має намір побудувати на Місяці власну дослідницьку станцію.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram