Новини
26 Квітня 2019
1 013

Китай планує побудувати базу на Місяці

Пілотована місячна місія буде здійснена протягом десяти років

Наприкінці року Китай має намір відправити на Місяць дослідницький апарат “Сhang’e-5”, за допомогою якого фахівці планують доставити на Землю зразки місячного ґрунту. Крім того, в найближчі десять років Китай збирається побудувати на Місяці власну дослідницьку станцію, повідомляє видання Xinhua.

Як повідомив глава Національного космічного управління Китаю (CNSA) Чжан Кецзянь (Zhang Kejian), отримані зразки будуть зберігатися в Шаошань.

“Китай планує побудувати дослідну станцію на Південному полюсі Місяця і здійснити пілотовану місячну місію протягом десяти років”, – додав він.

Уточнюється, що китайська програма зондування Місяця “Сhang’e” складається з трьох етапів: обліт навколо супутника Землі, посадка на Місяці і повернення на Землю.

Перший етап вже завершено. Завдання наступних місій – загальне дослідження Південного полюса Місяця, а також комплексне зондування місячного рельєфу. Далі буде необхідно провести випробування декількох технологій.

Як відомо, у Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) планують відправити пілотовану місію на Місяць в 2028 р. У 2020 фінансовому році NASA отримає $21 млрд, які підуть на фінансування програм приватних компаній, що розробляють космічні кораблі для доставки вантажів, і на польоти астронавтів.

Нагадаємо, 22 лютого ізраїльський стартап SpaceIL запустив перший приватний місяцехід Beresheet. Але Ізраїль третьою країною світу після Росії, США та Китаю поки що не став. В четвер, 11 квітня, космічний корабель всього за декілька хвилин до здійснення посадки зазнав невдачі. Beresheet втратив зв’язок з наземним управлінням під час його остаточного зниження. І через кілька секунд місія була оголошена невдалою.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram