Новини
22 Липня 2020
1 141

Міністерство юстиції запускає оновлений Єдиний державний реєстр підприємців

У відомстві попереджають, що з 5 по 16 серпня нові реєстрації ФОП та юросіб проводити не будуть

На початку серпня в Україні запустять оновлений Єдиний державний реєстр підприємців (ЄДР), повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України. З 5 по 16 серпня 2020 р. відбуватиметься впровадження в промислову експлуатацію оновленого програмного забезпечення ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно з інформацією, з 18 години 7 серпня функціонування чинного програмного забезпечення ЄДР буде припинено. У період впровадження оновленого ЄДР приймання документів, що подаються для державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, не здійснюватиметься.

“З 7 по 16 серпня 2020 р. дані будуть переноситися зі старого реєстру в новий і доступ реєстраторів в ЄДР протягом цього часу буде відсутній. Документи на реєстрацію не приймаються з 00:00 години 5 серпня, а документи, представлені досі, повинні бути опрацьовані до 18 годині 7 серпня”, — зазначив міністр юстиції Денис Малюська.

Водночас він зазначив, що в період перенесення даних Колегія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації буде продовжувати працювати, мати доступ до ЄДР та зможе оперативно реагувати на потенційні рейдерські атаки.

Як повідомляють у відомстві, серед переваг нового ЄДР:

• безкоштовний пошук відомостей за даними відокремленого підрозділу юридичної особи;

• забезпечення можливості формування виписки після проведення будь-якого реєстраційної дії;

• можливість обліку сімейних фермерських господарств і поява окремої ознаки створення такого господарства;

• вдосконалені бізнес-процеси реєстрації, зокрема створено нове зображення проведених змін, закриття ФОП і внесення змін до відомостей про ЮО в один етап, додані нові атрибути розширеного пошуку тощо;

• створені нові реєстраційні дії, зокрема, перехід на діяльність на підставі власного установчого документа або модельного статуту, внесення і скасування заборони здійснення реєстраційних дій, внесення змін до відомостей про відокремлений підрозділ;

“Також створені нові друковані форми документів (заява, рішення про відмову) і оновлені наявні (витяг, виписка, опис представлених документів, повідомлення про відмову) впроваджені додаткові механізми контролю та модулі безпеки, зокрема, контроль наявності сканованої копії поданого документа, підтвердження операцій в системі з використанням КЕП, ідентифікація користувача при отриманні виписки на порталі з використанням КЕП, автоматичний LOG-OFF при наявності ПО віддаленого управління і неактивності користувача в системі, що своєю чергою сприятиме у протидії рейдерству”, — зазначив міністр.

Іншими перевагами оновленого ЄДР є можливість формування запиту на видачу копій документів з реєстраційної справи та наявність словника адміністративно-територіального устрою з можливістю обрання вулиць з переліку, що забезпечує єдиний підхід при введенні адреси.

Крім того, оновлений атрибутивний склад форм для внесення інформації, зокрема з’явилися додаткові поля для внесення необхідної інформації в ЄДР.

Створена й нова сутність — “кінцевий бенефіціарний власник”, чим покращено якість внесення даних про кінцевих бенефіціарів власників шляхом їх чіткого структурування та відділення від засновників, що, дозволяє розміщувати інформацію в окремих блоках при наданні відомостей з ЄДР або публікації у відкритих даних.

Також в оновленому ЄДР передбачена технічна можливість його подальшого вдосконалення та доопрацювання.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни до держпрограми “Доступні кредити 5-7-9%”. Зокрема, знято обмеження щодо максимальної суми кредиту в рамках програми.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram