Новини
17 Червня 2020
755

Доступніше для бізнесу: Кабмін затвердив нові зміни до програми “Доступні кредити 5-7-9%”

Зокрема, знято обмеження щодо максимальної суми кредиту в рамках програми

Кабінет міністрів України (КМУ) вніс зміни до держпрограми “Доступні кредити 5-7-9%”, повідомляє прес-служба Уряду.

“Сьогодні на засіданні Уряду був винесений та прийнятий новий пакет змін напрацьований спільно з  Мінфіном, що врегулює виявлені проблеми та підвищить ефективність програми”, – коментує рішення Уряду заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Дмитро Романович.

Зокрема, вирішено:

• пом’якшити вимоги до обов’язкової прибутковості діючого бізнесу в попередньому податковому періоді;

• зняти обмеження щодо напрямків використання коштів, отриманих суб’єктами підприємництва для фінансування оборотного капіталу;

• зняти обмеження щодо максимальної суми кредиту в рамках програми, залишивши обмеження лише по розміру держдопомоги;

• привести формулу розрахунку базової процентної ставки у відповідність з рівнем операційних витрат банків, який дозволяє їм забезпечувати виконання програми “Доступні кредити 5-7-9%”.

Як зазначають у прес-службі, мікро- та малий бізнес зможе звернутися за отриманням кредитів за новими правилами одразу після внесення Верховною Радою Фонду розвитку підприємництва відповідних змін до програми “Доступні кредити 5-7-9” та оновлення угод з уповноваженими банками.

Згідно з інформацією КМУ, станом на 15 червня поточного року в рамках цієї програми вже укладено 639 кредитних договорів на загальну суму 404,8 млн грн.

Нагадаємо, Верховна Рада України затвердила в другому читанні й в цілому законопроект №3297 про внесення змін до Господарського кодексу України щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами в період дії карантину.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram