Новини
28 Квітня 2020
1 075

Мер Києва представив план ослаблення карантину в столиці

Школи, садки, дитячі та спортивні майданчики, а також прибережні зони відпочинку поки залишаються зачиненими

Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу у вівторок, 28 квітня, розповів про план ослаблення карантину в столиці, який був розроблений владою. У ході брифінгу він наголосив, що це – не зняття обмежень, а їх ослаблення.

“Якщо за тиждень-два після їх введення ми не побачимо стійкої динаміки зниження захворюваності – до другого етапу не перейдемо. При погіршенні ж ситуації – повертаємося в карантин”, – зазначив Кличко. І додав, що перший етап ослаблення карантину планують розпочати 12 травня, якщо кількість заражених коронавірусом не зросте.

Таким чином, на першому етапі в Києві дозволять роботу:

– непродовольчих магазинів загальною площею до 300 квадратних метрів. Вимога – присутність не більше 1 відвідувача на 10 квадратних метрах площі приміщення. А ще – обов’язкова санітарна обробка приміщення двічі на день. При цьому великі торгові центри та магазини на першому етапі не відкриють;

– перукарень та салонів краси, які зможуть відновити роботу тільки за попереднім записом і не більше одного клієнта на кожну послугу одночасно. Вимога – санітарна обробка (або кварцування) робочого місця після кожного клієнта;

– кафе, як і ресторани матимуть можливість працювати на винос. Вимога – санітарна обробка приміщення двічі на день;

– також буде дозволена робота тимчасових споруд (кіосків). Заборона – вживання їжі та напоїв на місці;

– розпочнуть роботу невеликі виробництва непродовольчих товарів і підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші). Вимога – не більше одного співробітника на 10 квадратних метрів і не більше одного клієнта на 10 квадратних метрів;

– буде дозволена робота адвокатських та нотаріальних бюро, аудиторів. Вимога – не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі приміщення;

– для відвідування відкриють столичні парки та сквери. Можна буде гуляти групами не більше двох осіб, або, якщо з дітьми: двоє дорослих, двоє дітей;

– також зможуть працювати автокінотеатри.

“У всіх установах і на підприємствах обов’язкова термометрія співробітників і відвідувачів. І обов’язкові правила безпеки. Якщо клієнт без маски – його або не впускають до приміщення, або це відповідальність постачальника послуг і він повинен забезпечити клієнта маскою”, – зазначив Кличко.

І висловив сподівання, що цього тижня Кабмін внесе ринки в перелік об’єктів, яким дозволять працювати й визначить регламент їх роботи.

Що стосується шкіл, садочків, дитячих і спортивних майданчиків, а також прибережних зон відпочинку, то на першому етапі послаблень вони залишаться закритими. “Ослаблення обмежень щодо їх відвідувань відбуватиметься на наступному етапі”, – наголосив він.

І додав, що громадський транспорт на першому етапі продовжить працювати в обмеженому режимі. “Метро в столиці відкриється за рішенням уряду. А роботу приміського транспорту уряд пообіцяв відновити в першу чергу”, – зазначив він.

І нагадав, що в публічних місцях всі кияни повинні дотримуватися правил безпеки та бути в масках.

Нагадаємо, у Києві з 12 березня було введено заборону на масові заходи, аби не допустити поширення коронавірусної інфекції, яка викликає у людини захворювання COVID-19.

Через 4 дні влада Києва посилила обмежувальні заходи в столиці на час карантину через коронавірус, максимально обмеживши пересування людей між містом Києвом та іншими населеними пунктами України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram