Новини
5 Липня 2019
1 613

Medicover придбає мережу лабораторій Invitro

Медичний холдинг, що володіє мережею лабораторій “Сінево”, придбає 50% в статутному капіталі компанії

Медичний холдинг Medicover, що володіє мережею медичних лабораторій “Сінево”, отримав схвалення Антимонопольного комітету України (АМКУ) на придбання мережі лабораторій Invitro, українського підрозділу однойменної російської мережі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з рішенням, відомство дозволило компанії Medicover Investment B.V. (Нідерланди) придбати понад 50% в статутному капіталі ТОВ “Незалежна лабораторія Інвітро” (Дніпро), яке здійснює діяльність через мережу лабораторій Invitro та “Віалаб”.

“На даний час учасники угоди перебувають у стадії переговорів”, – прокоментував агентству комерційний директор мережі медичних лабораторій “Сінево Україна” Микола Скавронський.

Як відомо, в жовтні 2018 р. медичний холдинг Medicover підписав угоду про придбання мережі лабораторій Invitro, що є українським підрозділом однойменної російської мережі, за €6 млн. Medicover планував, що бізнес буде консолідований на початку 2019 р.

Medicover працює в країнах Східної та Центральної Європи – Німеччини, Польщі, Румунії, Білорусі, Туреччини, України, Грузії, Молдові, Сербії, Болгарії.

Нагадаємо, у новому раунді фінансування додаток для медитації Calm залучив додаткові $27 млн, що дасть можливість компанії зібрати $115 млн в серії B, а також досягти загальної суми фінансування бізнесу в $143 млн.

Стартап Youper, який розробив додаток-помічника по емоційному здоров’ю, залучив $3 млн початкового фінансування від Goodwater Capital. Залучені кошти будуть використані для прискорення розвитку можливостей Youper в галузі штучного інтелекту і розширення бази користувачів.

Як відомо, Міністерство охорони здоров’я з 1 липня розпочало регулювати ціни на ліки з Національного переліку основних лікарських засобів. Перелік складається з 427 препаратів. Близько 60 з них – популярні ліки.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram