Новини
3 Липня 2019
926

Каліфорнійський стартап Calm залучив $27 млн інвестицій

Нові кошти дозволять доповнити додаток майстер-класами з медитації, дихальними вправами та новими розповідями від знаменитостей

У новому раунді фінансування додаток для медитації Calm залучив додаткові $27 млн, що дасть можливість компанії зібрати $115 млн в серії B, а також досягти загальної суми фінансування бізнесу в $143 млн, повідомляє TechCrunch.

Інвесторами Calm виступили найбільші фонди Lightspeed Venture Partners та TPG Capital.

Інвестиції дозволять Calm розробити й додати в додаток майстер-класи з медитації, вправи на розтяжку і дихальні вправи, а також розслаблюючу музику та нові розповіді, які читають знаменитості, у тому числі Меттью Макконахі й Стівен Фрай.

Партнер Lightspeed Ніколь Квін стверджує, що фонд почав переговори з Calm приблизно водночас, що й TPG Capital, але було потрібно більше часу, щоб завершити комплексну перевірку. Тому оцінка не так значно зросла, всупереч прогресу Calm з лютого цього року.

“Lightspeed є цінними партнерами для нас, оскільки ми продовжуємо розвивати наш контент”, – коментує керівник відділу комунікацій Calm Алексія Маркетті. Також, вона додала, що стартап планує оголосити про нові залучені знаменитості наприкінці літа.

У 2018 році прибуток Calm виріс в чотири рази – до $80 млн. У тому ж році компанія зайняла 19-е місце в рейтингу найбільш швидкозростаючих стартапів Inc.500.

Як вважають у виданні, за сім років роботи Calm для багатьох своїх користувачів з нового тренду встиг стати частиною повсякденного життя. Успіх додатків для медитації пояснюють поступовим скасуванням стигми щодо психічного здоров’я і тим, що люди стали більше уваги приділяти своєму емоційному самопочуттю.

Як відомо, у лютому у другому раунді фінансування компанія Calm залучила $88 млн. Інвестори оцінили компанію в $1 млрд. Основним інвестором раунду стала компанія TPG Growth. В інвестуванні також взяли участь акторське агентство Creative Artists Agency, Calm – Insight Venture Partners і фонд актора Ештона Кутчер Sound Ventures.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram