Новини
14 Липня 2021
459

Марк Цукерберг розпродає свої акції Facebook

З дев’ятого листопада 2020 року він робить це практично кожен будній день

Марк Цукерберг майже рік не продавав свої акції Facebook, але з 9 листопада 2020 року робить це практично кожен будній день. Про це з посиланням на документи Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США повідомляє Forbes.

За останні вісім місяців Цукерберг продав 9,4 млн акцій, вторгувавши за них близько $2,8 млрд. Хоча, левова частка (близько 90%) цієї суми пішла у благодійний фонд Марка Цукерберга та його дружини Прісцилли Чан Chan Zuckerberg Initiative.

За підрахунками видання, після виплати податків безпосередньо Цукербергу дісталося близько $200 млн із загальної суми виторгу з продажів акцій.

З моменту виходу Facebook на біржу 2012 року Цукерберг продав уже понад 132 млн своїх акцій корпорації. Їх загальна вартість становить близько $15 млрд. А частка Марка Цукерберга в компанії скоротилася за цей період удвічі — з 28% до 14%.

Нагадаємо, ринкова вартість Facebook наприкінці червня, вперше перевищила $1 трлн. Ціна акцій зросла на більш ніж 4%, до $355,64 за папір за підсумками торгів. Зростання котирувань сталося після того, як суд відхилив антимонопольні позови проти компанії соціальних мереж

Як писали раніше Investory News, Facebook, Twitter і Google можуть зупинити роботу в Гонконзі. Причина — санкції за публікацію особистих даних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram