Новини
28 Квітня 2020
1 088

Малому бізнесу в Японії не доведеться звільняти співробітників

Влада країни компенсує до 100% зарплат маленьких компаній

Уряд Японії розробляє проект субсидії, яка дозволить співробітникам малих підприємств отримати 100% своєї зарплати в період закриття бізнесу або його переходу на неповний режим роботи, повідомляє Nikkei Asian Review.

Через пандемію коронавірусу багато японських компаній, в першу чергу, ресторани та кафе, змушені звільняти своїх співробітників. Щоб цього уникнути, уряд Японії прийняв рішення про введення зарплатних субсидій.

Зараз в країні діє правило — в умовах пандемії всі співробітники повинні отримати мінімум 60% від тієї зарплати, що вони отримували завжди. Однак навіть з цією сумою можуть впоратися далеко не всі малі підприємства. Влада збирається взяти на себе 90% витрат на зарплати співробітників малого бізнесу — власники повинні будуть виплатити решту 10%.

Компанії, де працює не більше п’яти осіб в обслуговуванні та двадцяти у виробництві, в майбутньому зможуть отримати повну компенсацію зарплат, якщо будуть продовжувати платити співробітникам 100% від торішньої зарплати під час простою.

Влада Токіо та інших населених пунктів Японії попросили ресторани, кафе та інші малі компанії закритися або скоротити години роботи через пандемію. Нова програма субсидій спрямована на підтримку рівня доходів працівників у цих галузях.

Як відомо, сенат Конгресу США одноголосно схвалив черговий пакет заходів обсягом $484 млрд, спрямованих на подолання наслідків пандемії коронавірусу. Згодом стало відомо, що Палата представників також проголосувала на користь законопроекту.

Фонд Visa Foundation виділив $210 млн на підтримку малого та мікробізнесу і негайне надання допомоги в умовах поширення COVID-19. Особливу увагу фонд приділяє економічному розвитку жінок-бізнесменів в усьому світі.

Італія також затвердила новий пакет допомоги бізнесу на суму €400 млрд. За словами міністра фінансів Роберто Гуалтьєрі, Рим гарантуватиме до 90% кредитів підприємствам на суму €200 млрд через державне експортно-кредитне агентство SACE.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram