Новини
7 Квітня 2020
859

Італія затвердила новий пакет допомоги бізнесу на суму €400 мільярдів

Країна гарантуватиме до 90% кредитів підприємствам на суму 200 мільярдів

Уряд Італії, задля пом’якшення економічної кризи, що спричинена коронавірусом, затвердив новий пакет економічних заходів на суму в €400 млрд, включаючи посилення правил щодо боротьби проти поглинання та державні гарантії на позики та інвестиції, повідомляє Politico.

За словами прем’єр-міністра Джузеппе Конте, негайну ліквідність в розмірі €400 мільярдів буде надано підприємствам, будь то малий, середній або великий бізнес.

Своєю чергою міністр фінансів Роберто Гуалтьєрі зазначив, що Рим гарантуватиме до 90% кредитів підприємствам на суму €200 млрд через державне експортно-кредитне агентство SACE. “А додаткові €200 млрд були виділені для гарантії інвестицій на підтримку експорту”, – наголосив він.

І додав, що компаніям, які користуються гарантованими державою кредитами, не дозволять розподіляти дивіденди між акціонерами. Зазначається, що нова система гарантій розпочне діяти “найближчими днями”.

Крім того, наказ також розширює сферу застосування вже чинних інструментів перевірки інвестицій для захисту стратегічних підприємств від іноземних поглинань. За словами Конте, повноваження з моніторингу іноземних поглинань поширюватимуться на такі сектори, як банківська справа, страхування, енергетика, транспорт, водопостачання, охорона здоров’я, безпека харчових продуктів, штучний інтелект та робототехніка.

Нагадаємо, наприкінці березня сенат США одноголосно проголосував за законопроєкт про екстрені заходи підтримки громадян й економіки у зв’язку з поширенням коронавірусу, на що виділяється близько $2 трлн.

Крім того Дональд Трамп заявив, що за необхідності може виділити додаткове фінансування для підтримки малого бізнесу на час пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram