Новини
8 Квітня 2020
1 119

На підтримку малого та мікробізнесу Фонд Visa Foundation виділив $210 мільйонів

Особливу увагу фонд приділяє економічному розвитку жінок-бізнесменів в усьому світі

Фонд Visa Foundation виділив $210 млн на підтримку малого та мікробізнесу і негайне надання допомоги в умовах поширення COVID-19. Про це повідомила компанія у своєму прес-релізі.

Перша програма, з бюджетом у $10 млн, призначена для надання невідкладної допомоги та підтримки благодійних організацій, безпосередньо залучених у боротьбі з пандемією COVID-19, у сферах охорони здоров’я та надання продовольчої допомоги в кожному з п’яти географічних регіонів: Північна Америка, Латинська Америка та Карибський басейн, Європа, Азійсько-Тихоокеанський регіон і регіон країн Центральної Європи, Близького Сходу та Африки.

Друга програма являє собою п’ятирічну стратегічну програму з бюджетом у $200 млн, спрямовану на підтримку малого та мікробізнесу в усьому світі з акцентом на сприяння економічному розвитку жінок-підприємниць. Цей захід розширить обсяги довгострокової підтримки, яку надає Visa Foundation малому та мікробізнесу в усьому світі. Кошти Visa Foundation надаватимуться неурядовим організаціям та інвестиційним партнерам, які підтримують малий і мікробізнес.

“Малий і мікробізнес становлять основу світової економіки, на їхню частку припадає понад 90% підприємств по всьому світу і близько 50-60 % трудової зайнятості у світі. Щорічний дефіцит кредиту для фінансування малих і мікропідприємств, якими керують жінки, становить $300 млрд, і як очікується, цей показник зростатиме з урахуванням нещодавніх економічних потрясінь, викликаних COVID-19”, — йдеться у повідомленні.

Фонд Visa Foundation розподілить бюджет наступним чином: $60 млн у вигляді грантів неурядовим організаціям, спрямованим на підтримку власників малого та мікробізнесу, багато хто з яких є жінками, в усіх регіонах, де діє Visa; $140 млн інвестиційним партнерам, які робитимуть позитивний соціальний і фінансовий внесок у допомогу й розвиток малого та мікробізнесу.

Фонд особливу увагу приділяє економічному розвитку жінок в усьому світі. “Коли жінки процвітають, то процвітають цілі громади. Ми знаємо, що це важливо зараз, як ніколи, оскільки світова економіка очікує на відновлення”, — зазначив президент Фонду Visa Foundation Грем Макміллан.

Нагадаємо, Євросоюз планує зібрати €15 млрд ($16,31 млрд) для допомоги в боротьбі з пандемією коронавірусу у світі, особливо африканським державам. Ці кошти будуть направлятися на підтримку сфер охорони здоров’я та зайнятості в країнах, які є партнерами європейської спільноти.

Як писали раніше Investory News, деякі великі компанії після закінчення епідемії та вимушеної самоізоляції планують залишати до 50% співробітників на дистанційній роботі дому з метою скорочення витрат.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram