Новини
8 Квітня 2020
958

ЄС планує виділити €15 мільярдів на допомогу в боротьбі з COVID-19

Кошти будуть направлятися країнам-партнерам європейської спільноти, а насамперед Африці

Євросоюз планує зібрати €15 млрд ($16,31 млрд) для допомоги в боротьбі з пандемією коронавірусу у світі, особливо африканським державам. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

Вона пояснила, що ці кошти будуть направлятися на підтримку сфер охорони здоров’я та зайнятості в країнах, які є партнерами європейської спільноти.

“У наших інтересах, щоб з коронавірусом було покінчено в усьому світі. Саме тому ЄС гарантує понад €15 млрд для допомоги нашим партнерам у світі”, — сказала глава Єврокомісії у відеозверненні.

Урсула фон дер Ляйен також, зазначила, що вже в найближчі тижні допомога може знадобитися країнам Африки. “Ми повинні підтримувати наших партнерів. Африка може вже через кілька тижнів зіткнутися з тими ж проблемами, що і Європа”, — стверджує політик.

Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз зосередиться на допомозі в боротьбі з поширенням коронавірусу найбільш вразливим країнам, насамперед в Африці.

За його словами, в Африці ситуація з коронавірусом може швидко вийти з-під контролю, оскільки там немає таких можливостей в охороні здоров’я, які є в Європі.

Він пояснив, що якщо в країнах ЄС на 10 тис. жителів припадає в середньому 37 лікарів, то в африканських державах тільки один. В Африці також значно менше місць в лікарнях і реанімаціях, ніж в ЄС.

Нагадаємо, у Данії політичні партії всього ідеологічного спектру об’єдналися з роботодавцями та узгодили план, який допоможе уникнути безробіття. Уряд погодився виплачувати від 75% до 90% всіх зарплат данців протягом наступних трьох місяців за умови, що компанії не будуть нікого звільняти.

Уряд Італії, задля пом’якшення економічної кризи, що спричинена коронавірусом, затвердив новий пакет економічних заходів на суму в €400 млрд ($433,84 млрд), зокрема посилення правил щодо боротьби проти поглинання та державні гарантії на позики та інвестиції.

Приблизно 80 країн запросили фінансову підтримку Міжнародного валютного фонду через пандемію коронавірусу. До цього моменту фонд ще ніколи не розглядав одночасно декілька запитів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram