Новини
2 Квітня 2020
972

Близько 80 країн попросили у МВФ фінансову підтримку через коронавірус

До цього моменту фонд ще ніколи не розглядав одночасно декілька запитів

Приблизно 80 країн запросили фінансову підтримку Міжнародного валютного фонду (МВФ) через пандемію коронавірусу, про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

Як зазначила глава фонду Крісталіна Георгієва, МВФ уже схвалив запит від Киргизії. Очікується, що найближчим часом надійдуть нові заявки. “До цього моменту фонд ніколи не розглядав одночасно декілька запитів”, – зазначила глава МВФ. При цьому вона не уточнила, які саме країни звернулися за допомогою.

Видання The New York Times, з посиланням на представників МВФ зазначило, що за допомогою звернулися в основному країни з ринками, що розвиваються. “У загальній сумі, як екстреному фінансуванні, вони попросили кредит приблизно в $20 млрд за нульовою або низькою ставкою. У МВФ зазначили, що ці заявки розглянуть якомога швидше”, – пише видання.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський повідомляв, що країна може отримати $2 млрд “швидким траншем” від МВФ, якщо виконає дві умови. “Для цього потрібно прийняти закон про неповернення націоналізованих банків колишнім акціонерам і провести реформу, яка передбачає скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Якщо ці закони не наберуть чинності, на Україну чекає дефолт”, – наголошував він. Нагадаємо, що 31 березня Верховна рада України прийняла закон, що дозволяє продаж сільськогосподарських земель.

За даними ВООЗ на 1 квітня, у всьому світі коронавірусом заразилося понад 836 тис. осіб, більш ніж 40 тис. загинули. Раніше МВФ зазначав, що наслідки від пандемії для світової економіки будуть “дуже серйозними”, але “деякий буфер” проти ослаблення активності можна створити, зокрема, за допомогою високого рівня зайнятості.

Раніше Investory News писали, що Міжнародний валютний фонд готовий терміново виділити $50 млрд для підтримки найменш розвинених країн у боротьбі з COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram