Новини
6 Квітня 2020
919

Дослідження: Після пандемії значна частина працівників перейде на дистанційну роботу на постійній основі

Основна мета – скорочення витрат

Деякі великі компанії після закінчення епідемії й вимушеної самоізоляції планують залишати до 50% співробітників на дистанційній роботі дому, щоб скоротити витрати, повідомляє Forbes з посиланням на дослідження консалтингової фірми Gartner.

Зазначається, що з опитаних 317 фінансових директорів компаній (річний виторг яких складає від $500 млн до $50 млрд) майже три чверті готові залишити на дистанційній роботі до 5% персоналу. При цьому близько 4% учасників опитування заявили, що залишать на дистанційній роботі до 50% своєї робочої сили. А от 17% респондентів заявили, що 20% співробітників залишаться поза офісом, а ще 25% зазначили, що 10% їх команди продовжать працювати після карантину дистанційно.

“Фінансові директори зрозуміли економічні переваги віддаленої робочої сили”, – пояснив віцепрезидент Gartner Олександр Бант. І додав, що наймання співробітників на дистанційну роботу різко розширює можливості рекрутингу, і робочій силі не обов’язково перебувати поряд з центральним офісом.

“Це надає компаніям доступ до кваліфікованих робітників у тих місцях, які вони не розглядали в минулому”, – пояснив Олександр Бант.

Зазначається, що окрім переваг у вигляді зменшення витрат на оренду, обслуговування офісу і витрат на витратні матеріали, віддалена робота має зворотну сторону – зменшення контролю за продуктивністю співробітників.

Так, деякі керівники, чиї підлеглі перейшли на онлайн через пандемію, встановлюють спеціальне програмне забезпечення, яке фіксує натискання клавіш і сайти, які відвідували працівники, а також роблять знімки екранів.

Менеджери пояснюють, що так вони контролюють продуктивність команди. Інші компанії стежать за співробітниками, фотографуючи їх кожні 5 хвилин через веб-камери за допомогою сервісу Sneek і йому подібних.

Про те, як українські підприємці організовують своє життя, щоб залишатися ефективним і управляти величезним бізнесом з дому можна прочитати в матеріалі Investory News “КарантIN: Як залишатися в тонусі та управляти дистанційно бізнесом”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram