Новини
18 Квітня 2019
1 339

Конкурент Deutsche Bank: ING прицінюється до німецького Commerzbank

Попередні домовленості про злиття Commerzbank з Deutsche Bank можуть бути зірвані

Голландська банківська група ING зацікавилася купівлею другого за величиною активів банку Німеччини – Commerzbank. Генеральний директор ING Ральф Хамерс звернувся до керівника Commerzbank Мартіна Цильке та федерального уряду Берліну з пропозицією про злиття обох банків. Щоб підсолодити політикам Берліну вигоду від голландсько-німецького банківського злиття, він запропонував перенести головний офіс ING до Франкфурта, повідомляє Financial Times.

“У вівторок ввечері (16 квітня), керівники обох банків були “неофіційно на зв’язку” з приводу можливої угоди, перш ніж Commerzbank остаточно проведе офіційні переговори про злиття з Deutsche Bank”, – розповідають джерела Financial Times.

В свою чергу видання Manager Magazin повідомляє, що Мартін Цильке відмовився починати офіційні переговори, але такої можливості не відкинув. При цьому ні ING, ні Commerzbank не хочуть коментувати цю інформацію.

Manager Magazin зазначає, що неоднозначність вирішення питання залежить від ситуації, що виникла навколо реорганізації банківської сфери Німеччини.

“Федеральний уряд є найбільшим акціонером Commerzbank (більше 15%). В той же час він турбується про стабільність найбільшої фінансової установи Німеччини – Deutsche Bank”, – пише видання.

Протягом декількох тижнів два великих німецьких банка детально обговорювали питання окупності продажу Commerzbank Deutsche Bank.

“Від злиття двох фінустанов Федеральне міністерство фінансів Німеччини обіцяє стабілізацію Deutsche Bank. Головою об’єднаного банку стане генеральний виконавчий директор Deutsche Bank Крістіан Севінг, у Мартіна Цильке є перспективи стати генеральним со-директором. Але він, безумовно, вірить, що стане віце-президентом”, – повідомляє Manager Magazin.

До речі, ING – другий європейський банк, який виявив інтерес до Commerzbank. На початку квітня InvestoryNews повідомляли, що італійський UniCredit готує пропозицію про покупку контрольного пакету Commerzbank і планує об’єднати його з німецьким банком HypoVereinsbank, який вже належить італійцям.

Нагадаємо, в березні найбільші банки Німеччини Deutsche Bank та Commerzbank підтвердили на своїх офіційних сайтах, що ведуть переговори про можливе злиття. Якщо Deutsche Bank і Commerzbank вирішать об’єднатися, це призведе до створення четвертого за величиною банку Європи.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram