Новини
1 Жовтня 2020
1 131

Компанія, що продає воду в пивних банках, зібрала мільйони доларів

Liquid Death позиціонує себе як бренд у стилі “хеві метал” для здорового способу життя

Американський стартап Liquid Death із Санта-Моніки залучив $23 млн в рамках фінансування серії В, повідомляє TechCrunch.

Liquid Death продає воду в банках в 1,7 тис. магазинів у США, також фірмова продукція представлена ​​в барах, тату-салонах, кав’ярнях і винних магазинах.

Банки виготовляються з переробленого алюмінію, так покупців стимулюють піклуватися про навколишнє середовище і відмовлятися від пластику.

Компанія позиціонує себе як бренд у стилі “хеві метал” для здорового способу життя: на банці з написом “Убий свою спрагу” зображений череп. В рамках проекту DeathToPlastics фірма перераховує 10% прибутку від кожної банки на боротьбу з пластиковим забрудненням.

Liquid Death відома досить агресивним маркетингом. Наприклад, у травні 2020 р. вона випустила музичний альбом Greatest Hates з дез-метал групами, тексти були створені на негативних коментарях на адресу стартапу.

У вересні на сайті компанії з’явився розділ — Killer Baby Namer — там батьки можуть згенерувати ім’я для майбутньої дитини. Серед варіантів значаться, наприклад, Doctor Murder Bones (“Доктор Вбивця Кісток”) і Machete Facetickler (“Лоскотлива Особа Мачете”).

У лютому цього року Liquid Death залучив $11 млн. У товарній лінійці бренду представлено кілька видів води — з газом і без.

Нагадаємо, шотландський віскі Johnnie Walker почнуть випускати в паперових пляшках з 2021 р. Це рішення пов’язане з тим, що компанія посилює заходи боротьби з пластиковими відходами. А от пивоварна компанія Carlsberg Group представила в Копенгагені два прототипи паперових біорозкладних пляшок для пива.

Як писали раніше Investory News, інвестиції у кліматичні технології росли швидше, ніж загальні венчурні інвестиції в цілому за період з 2013 по 2019 рр. Майже половина залучених сегментом коштів припала на ринок США та Канади — $29 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram