Новини
24 Вересня 2020
946

Обсяг інвестицій у кліматичні стартапи зростає в п’ять разів швидше решти венчура

Майже половина залучених сегментом коштів припала на ринок США та Канади — $29 мільярдів

Інвестиції у кліматичні технології росли швидше, ніж загальні венчурні інвестиції в цілому за період з 2013 по 2019 рр., пише TechCrunch з посиланням на аналітичну доповідь PwC.

Йдеться про $60 млрд залучених на ранніх стадіях засобів. І хоча кліматичні технології все ще знаходяться лише на початковому етапі свого розвитку з точки зору загального ринку (вони складають лише 6% від загального інвест-капіталу у 2019 р.), зростає галузь швидше за інші.

Обсяг залучених у кліматичні стартапи коштів збільшився з $418 млн у 2013 р. до $16,3 млрд у 2019 р. Згідно зі звітом, це приблизно в три рази вище темпів зростання венчурних інвестицій у штучний інтелект.

Майже половина залучених сегментом коштів припала на ринок США і Канади ($29 млрд). Китайські кліматичні стартапи залучили $20 млрд, європейські — $7 млрд. Більша частина інвестицій у США та Китаї йде на кліматичні рішення в області мобільності й транспорту.

Головна причина такого стрімкого зростання — потрібність кліматичних технологій на ринку, кажуть експерти. Компанії зацікавлені в рішеннях, які допоможуть їм прийти до вуглецево-нейтральних або навіть вуглецево-негативних показників при менших витратах.

Нагадаємо, американський стартап Cloud Paper, який виробляє туалетний папір з бамбука, залучив $3 млн від венчурного фонду Greycroft Partners, а також Марка Кьюбана, Ештона Кучера, Роберта Дауні-молодшого й інших відомих підприємців та акторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram