Новини
23 Вересня 2020
1 543

Зірки Голівуду та мільярдери інвестують у туалетний папір із бамбука

Середньостатистична сім’я може врятувати понад 250 дерев, обравши саме такий туалетний папір 

Американський стартап Cloud Paper, який виробляє туалетний папір з бамбука, залучив у раунді фінансування серії A $3 млн від венчурного фонду Greycroft Partners, а також Марка Кьюбана, Ештона Кучера, Роберта Дауні-молодшого й інших відомих підприємців та акторів, повідомляє TechCrunch.

Окрім лід-інвестора раунду Greycroft Partners, серед учасників також: засновник Salesforce Марк Беніофф, гендиректор Uber Дара Хосровшахі та актриса Гвінет Пелтроу.

Cloud Paper у 2019 р. запустили Райан Фріч та Остін Уоткінс, які разом працювали в Convoy і Uber. Компанія створює туалетний папір на основі бамбука, щоб зупинити вирубку лісів.

Через виробництво туалетного паперу і паперових рушників вирубуються близько 15% лісів, пояснили засновники стартапу.

За підрахунками компанії, середньостатистична сім’я може врятувати понад 250 дерев, обравши туалетний папір з бамбука. Cloud Paper не використовує пластикову упаковку та нейтралізує свій вуглецевий слід.

Як розповіли Фріч та Уоткінс, вони хотіли знайти ринок, який можна порівняти за розмірами з таксі або вантажними перевезеннями, і створити продукт, який міг би надати “великий вплив на суспільство і навколишнє середовище з першого дня”.

Серед продуктів Cloud Paper — тришаровий папір без використання первинної деревини, яку доставляють покупцям за передплатою. Вартість — $28 за 24 рулони.

Нагадаємо, виробник одягу та взуття Timberland планує до 2030 р. почне активно працювати на захист екології. Бренд прагне до замкнутого циклу виробництва, а також співпраці з фермерами, що практикують регенеративне сільське господарство.

Також, Investory News підготували добірку інтерактивних карт і порталів, з якими можна ознайомитися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram