Новини
5 Грудня 2019
1 377

Колишній директор Мрії очолить Державну зернову корпорацію

Кабінет міністрів призначив виконувачем обов’язків глави корпорації Саймона Чернявського 

Виконувачем обов’язків глави Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ) став громадянин Великої Британії та екс-гендиректор агрохолдингу “Мрія” Саймон Чернявський. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України (КМУ), повідомляється на урядовому порталі.

Як відомо, Саймон Чернявський прийшов в “Мрію” як антикризовий менеджер після дефолту компанії. Під його керівництвом холдингу вдалося реструктуризувати борги, в результаті чого його загальне боргове навантаження знизилося з $1,1 млрд до $309,5 млн. Пізніше компанію придбала саудівська корпорація Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. (Salic).

До цього Саймон Чернявський керував агрохолдингом HarvEast, який входить до корпорації СКМ Ріната Ахметова.

ДПЗКУ є найбільшим державним агропідприємством. З 15 січня 2018 р. обов’язки голови правління зернової корпорації виконувала Ірина Марченко. У липні 2019 р. Кабмін затвердив її повноцінним главою компанії.

Як раніше писали Investory News, агрохолдинг “МРІЯ” і компанія CFG (Continental Farmers Group) завершили процес об’єднання бізнесів і тепер працюватимуть під єдиним брендом – “Контінентал Фармерз Груп”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram