Новини
7 Лютого 2020
704

Китайські компанії планують створити конкурента Google Play

Xiaomi, Huawei, Oppo і Vivo об’єднаються в Глобальний альянс розробників сервісів

Китайські технологічні компанії Xiaomi, Huawei, Oppo і Vivo планують створити єдиний магазин додатків. Про це повідомляє агенція Reuters.

Чотири великі гравці на ринку комунікацій та електроніки збираються об’єднатися в Глобальний альянс розробників сервісів (Global Developer Service Alliance — GDSA).

На їх єдиній платформі розробники з усього світу зможуть розміщувати й продавати ігри, фільми, музику та програми. Як повідомляє агенція, GDSA може стати конкурентом сервісу Google Play.

На сайті GDSA йдеться, що новий сервіс для розробників буде доступний в дев’яти країнах і регіонах, зокрема в Індії, Індонезії, Малайзії та Росії.

В рамках альянсу компанії збираються використовувати свої конкурентні переваги на різних регіональних ринках: Xiaomi — в Індії, Oppo і Vivo — в Південно-Східній Азії, Huawei — в Європі. Новий інтернет-магазин може відкритися в березні.

За даними консалтингової компанії IDC, у четвертому кварталі 2019 р. на частку компаній Xiaomi, Huawei, Oppo і Vivo припало 40,1% обсягів продажів мобільних телефонів у світі.

Як розповіла агенції аналітик Sensor Tower Каті Вільямс, у 2019 р. виручка від Google Play склала майже $8,8 млрд. Через цей магазин Google продає кінофільми, книги й додатки, отримуючи за це комісійні в розмірі 30%.

Крім того, сервіси Google заборонені в Китаї. На міжнародних ринках Oppo, Vivo і Xiaomi мають повний доступ до сервісів Google, але для Huawei він закритий рішенням Вашингтона, який заборонив американським постачальникам продавати компанії товари й послуги через національну безпеку.

Нагадаємо, Huawei уклала угоду з сервісом TomTom з Нідерландів щодо надання карт, навігації та даних про трафік для додатків китайського виробника. Така альтернатива допоможе компанії позбутися залежності від Google Maps.

А от Xiaomi Corp протягом наступних п’яти років інвестує понад $7,18 млрд у штучний інтелект й інтернет-технології п’ятого покоління. Таким чином Xiaomi повинна стати лідером у цих галузях.

Як писали раніше Investory News, за першу половину 2019 р. програми з App Store і Google Play разом отримали $39,7 млрд прибутку, що на 15,4% більше тогорічного показника ($34,4 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram