Новини
2 Січня 2020
882

Xiaomi інвестує $7 млрд в інтернет-технології п’ятого покоління та штучний інтелект

Кошти вливатимуть поступово протягом наступних п’яти років

Китайський виробник смартфонів Xiaomi Corp протягом наступних п’яти років інвестує понад 50 млрд юанів ($7,18 млрд) у штучний інтелект й інтернет-технології п’ятого покоління, враховуючи зростання конкуренції в цьому секторі, повідомляє Reuters.

Конкретних відомостей щодо інвестицій компанія не надала. Проте, як зазначив генеральний директор Лей Цзюнь, Xiaomi повинна стати лідером у сфері штучного інтелекту та інтернет-технологій.

Видання нагадує, що пекінська компанія розпочинала як доступний виробник мобільних телефонів, але тепер її інтернет-продукти мають й розумні технології.

Попри це, Xiaomi стикається з жорсткою конкуренцією на своєму внутрішньому ринку з боку компанії, що конкурує – Huawei Technologies, яка в III кварталі зайняла рекордні 42% ринку смартфонів у Китаї коштом інших місцевих виробників і Apple.

До речі, в жовтні Лей Цзюнь оголосив, що компанія у 2020 році планує випустити понад 10 моделей телефонів 5G.

Нагадаємо, три найбільших державних мобільних оператора Китаю — China Unicom, China Telecom і China Mobile одночасно офіційно почали надавати мобільний інтернет п’ятого покоління в найбільших містах країни, таких як Пекін, Шанхай, Гуанчжоу і Шеньчжень. Причому, на відміну від США і Південної Кореї, де 5G-мережі в даний час працюють в окремих районах кількох великих міст, китайські оператори покрили відразу всю територію мегаполісів. А от в Україні впровадження 5G планується лише через три роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram