Новини
4 Липня 2019
831

Прибуткові додатки: Доходи App Store і Google Play зросли до майже $40 млрд

Кількість завантажень в Google Play зросла на 16,4%, в App Store незначно впала

За першу половину 2019 р. програми з App Store і Google Play разом отримали $39,7 млрд прибутку, що на 15,4% більше тогорічного показника ($34,4 млрд). Про це йдеться у звіті сервісу Sensor Tower про прибутки від мобільних додатків за перше півріччя цього року.

Так, у 2019 р. в App Store користувачі витратили $25,5 млрд, в Google Play – $14,2 млрд. Хоча магазин Apple приносить на 80% більше доходу, однак зростає повільніше. Його прибутковість за рік піднялася на 13,2% проти 19,6% у Google Play.

Серед найуспішніших у фінансовому плані неігрових додатків на першому місці опинився Tinder, який згенерував $497 млн на обох платформах. Це на 32% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Netflix виручив $339 млн і опустився на другу сходинку.

На третьому місці Tencent Video – відеосервіс з Китаю, що заробив $278 млн.

У Sensor Tower також проаналізували статистику завантажень. В App Store вона незначно впала, в Google Play зросла на 16,4%.

Трійка лідерів за кількістю звантажень не змінилася: WhatsApp, Messenger та Facebook. TikTok обійняв 4-е місце в рейтингу, випередивши Instagram. Кількість інсталяцій цього додатку виросла приблизно на 28%, до майже 344 млн по всьому світу, не дивлячись на двотижневу заборону в Індії, яка є найбільшим ринком TikTok.

Витрати на ігри у першому півріччі 2019 р. зросли на 11,3%. В App Store на них витратили $17,6 млрд, в Google Play – $12 млрд. Серед лідерів: Honor of Kings, Fate/Grand Order, Monster Strike, Candy Crush Saga і PUBG Mobile.

Нагадаємо, китайська компанія ByteDance, власник сервісу для обміну короткими відео TikTok, вирішила створити власний смартфон. На пристрої компанія хоче встановлювати свої додатки – агрегатор новин, відеосервіси та ігри.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram