Новини
24 Грудня 2019
932

Китайська компанія ByteDance може продати частку в TikTok

Сума угоди може перевищити $10 мільярдів

Китайська компанія ByteDance розглядає можливість продажу мажоритарної частки в розробленій нею соцмережі TikTok через підозри влади США щодо того, що в ній можуть збирати відомості про американців, повідомляє Bloomberg.

За інформацією агенції, в ByteDance розглядають різні варіанти дій. У їх числі звернення до юристів, які могли б спробувати захистити соцмережу від можливих обмежень з боку американських регуляторів, а також продаж іноземним партнерам мажоритарної частки в TikTok. Вартість цих активів перевищує $10 млрд.

Керівництво ByteDance воліли б зберегти контроль над TikTok, пише видання, оскільки популярність соцмережі швидко зростає.

На даний момент в компанії поки не ухвалили остаточного рішення. Офіційні представники TikTok спростували твердження про можливість продажу частки ByteDance, яка їй належить.

Раніше кілька американських законодавців заявили, що в TikTok нібито можуть збирати дані про громадян США з метою їх передачі китайським спецслужбам. Представники соцмережі підкреслювали, що ці твердження не відповідають дійсності. Американські керівні органи раніше в цьому році почали розслідування відносно TikTok.

Згідно з останніми оцінками, число користувачів TikTok перевищує 500 млн осіб. Соцмережу застосовують приблизно в 150 країнах.

Як відомо, у США 42% підлітків віком від 13 до 16 років користуються відеододатком TikTok – цей показник більший, ніж у соцмережі Facebook (41%). Таким чином, TikTok обігнав Facebook.

Раніше Investory News написали 10 цікавих фактів про власника і розробника цього популярного додатка — Чжана Іміна.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram