Новини
20 Жовтня 2021
824

Кількість передплатників Netflix у світі перевищила 214 мільйонів

Сервіс розраховує на ще більші показники завдяки оригінальному контенту

Відеосервіс Netflix опублікував звіт про свої показники за третій квартал, продемонструвавши високий приріст платних передплатників, кількість яких за квартал зросла на 4,4 млн і перевищила 214 млн, повідомляє CNBC.

Зазначається, що до кінця року компанія розраховує залучити ще 8,5 млн платних користувачів сервісу.

Виторг Netflix становить $7,48 млрд, що відповідає прогнозам аналітиків, зібраним Refinitiv. При цьому зростання платних передплатників випередило очікування аналітиків — 3,84 млн, за даними StreetAccount. Прибуток на акцію становив $3,19 проти $2,56, відповідно до опитування аналітиків Refinitiv.

Компанія заявила, що очікує додати 8,5 млн передплатників у четвертому кварталі. “У нас буде багато контенту, якого ніколи не було, так що нам доведеться намацати власний шлях. У наступному році він також буде відмінним”, — заявив гендиректор компанії Рід Хастінгс.

У листі інвесторам Netflix пообіцяв, що пандемія не вплине на графік випуску контенту 2022 року.

Також у Netflix повідомили, що розпочнуть використовувати нові показники для звітності щодо глядацької аудиторії. Компанія повідомлятиме про переглянуті години, а не про кількість облікових акаунтів, які брали участь в переглядах.

У листі інвесторам відеосервіс зазначив, що нові показники “відповідають тому, як зовнішні сервіси вимірюють телеперегляд, і надають належну оцінку повторного перегляду”. Netflix також пообіцяв регулярно публікувати додаткові показники, що характеризують компанію, крім звіту про доходи.

Компанія зазначила, що південнокорейський серіал-антиутопія “Гра в кальмара” стало її “найбільшим телешоу за всю історію”. Відеосервіс повідомив, що за перші чотири тижні серіал подивилися 142 млн домогосподарств у всьому світі.

“Як і деякі інші наші хіти, “Гра в кальмара” проникла в культурний дух часу, породивши пародії в прямому ефірі, меми та кліпи на TikTok більш ніж з 42 млрд переглядів”, — йдеться в повідомленні компанії. І додається, що попит на споживчі товари, пов’язані з показами серіалу, високий.

Netflix поінформував інвесторів про прагнення розвивати ігрові сервіси. Компанія заявила, що вже почала тестувати свої ігри в деяких країнах. “Ігри будуть частиною підписки на Netflix і не міститимуть рекламу або покупки в додатку. Netflix хоче залучити більше уваги користувачів”, — йдеться у повідомленні.

Сервіс зазначив, що на початку цього жовтня, коли Facebook зіткнувся з глобальним збоєм, залученість користувачів зросла на 14%. Розвиток ігор може збільшити час, який користувачі проводять на платформі.

Нагадаємо, кількість передплатників Netflix наприкінці 2020 року вперше перевищила позначку 200 млн. При цьому у четвертому кварталі чистий прибуток було скорочено на 7,6%, проте виторг збільшено на більш ніж на 21%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram