Новини
21 Березня 2019
993

Капітальні інвестиції в АПК за рік склали 90 млрд грн

Цього року цільова підтримка фермерів складе не менше 800 млн грн, ще 200 млн грн – на кредитні програми

Фото: прес-служба КМУ

Обсяг капітальних інвестицій в АПК минулого року сягнув 90 млрд грн ($3,3 млрд), з них 25 млрд грн – в переробку. Про це розповів прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабінета міністрів України.

“Ми виробляємо конкурентну продукцію. Я розумію, що на наших полицях може бути продукція з усього світу, але наш обов’язок – споживати українське і так зміцнювати економіку”, – зазначив прем’єр-міністр.

За його словами, зараз аграрна промисловість формує близько 40% валютної виручки України, а українська сільськогосподарська продукція представлена на ринках 190 країн світу.

“Уряду вдалося зламати практику ігнорування малого бізнесу на селі та спрямувати фінансові, технічні, технологічні та консультаційні ресурси саме на цей сегмент виробників. Цього року цільова підтримка фермерів складе не менше 800 млн грн, ще 200 млн грн будуть направлені на кредитні програми”, – йдеться у повідомленні.

Питома вага АПК у ВВП України займає 17%, однак лише 4% з них – це перероблена продукція, решта – сировина. У планах уряду, змінити цю структуру.

“Не менш чверті валового продукту має припадати на агропромисловий комплекс. Ми повинні збільшувати поглиблену переробку української продукції”, – додав Гройсман.

Нагадаємо, у 2018 р. український аграрний експорт досяг $18,8 млрд. А за підсумками січня 2019 р. експорт української продукції АПК зріс на 22,5% і склав $1,7 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram