Новини
17 Січня 2020
850

Капіталізація материнської компанії Google вперше досягла $1 трильйона

Alphabet стала четвертою американської технологічною компанією, що отримала статус трильйонника

Photo/Richard Drew

За підсумками торгів на біржі Nasdaq 16 грудня акції Alphabet зросли на 0,8% – до $1450 за штуку. Папери компанії активно зростали в ціні з кінця грудня, коли стало відомо, що генеральний директор Google Сундар Пічаї стане гендиректором Alphabet (зберігши посаду в Google).

За інформацією видання TechCrunch, інвесторам подобається, що зарплата гендиректора залежатиме від фінансових показників компанії.

“У документах для Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) Alphabet вказала стартову зарплату Сундар Пічаї в розмірі $2 млн на рік. Однак, якщо компанія досягне цілей з виторгу та прибутку, то винагорода виросте як мінімум до $150 млн”, – пише видання.

І додає, що першою американською компанією, чия капіталізація досягла $1 трлн, була Apple у 2018 році, потім Microsoft і Amazon. “Apple і Microsoft як і раніше коштують понад 1 трильйон  – $1,38 трлн і $1,27 трлн відповідно. Капіталізація Amazon відтоді знизилася до $931 млрд”, – йдеться у повідомленні.

До речі, з американських IT-гігантів тільки Facebook поки що не наблизився до капіталізації у трильйон – компанія наразі коштує $620 млрд.

Раніше Investory News писали, що ринкова капіталізація 100 провідних корпорацій з квітня 2018 року по березень 2019 року становила рекордні $21 трлн.

А найдорожчою публічною компанією в Азійсько-Тихоокеанському регіоні минулого року стала китайська Alibaba, капіталізація якої у цей період зросла до $570 млрд.

До речі, тиждень тому ринкова вартість акцій американського виробника електромобілів Tesla Inc вперше затьмарила об’єднані значення General Motors Co і Ford Motor Co. ЇЇ капіталізація сягнула майже $89 мільярдів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram