Новини
14 Серпня 2019
1 000

Група компаній “Прометей” збільшила земельний банк на 8 тисяч га

На придбаних землях планують вирощувати пшеницю, ячмінь, кукурудзу, соняшник та горох

Ілюстративне фото

Група компаній “Прометей” придбала три аграрних підприємства у групи “Кернел” в Миколаївській області (агрофірми “Вісла”, “Злагода” та “Україна”), а також елеватор потужністю зберігання 62 тис. тонн зернових в смт Миколаївка, Одеської області. Загальний земельний банк придбаних земель становить 8 тис. га, повідомляє Інтрефакс-Україна.

“На придбаних землях плануємо вирощувати пшеницю, ячмінь, кукурудзу, соняшник, горох. А від ріпаку, швидше за все, відмовимося – підприємства розташовані в ризиковій зоні, і витрати на його вирощування досить великі, а віддача не така, як хотілося б”, – прокоментували агенції у прес-службі компанії.

Компанія також веде переговори про покупку ще двох елеваторів. До кінця року компанія планує придбати як мінімум один. А взагалі, у планах групи – в найближчі роки наростити елеваторні потужності до 2 млн тонн.

“З урахуванням того, що в цьому році ми придбали ще 3 елеватора, в цілому, сьогодні в компанії 23 елеватори, потужністю понад 1,2 млн тонн зернових. Плануємо й надалі здобувати елеватори і вийти на перше місце в Україні за обсягом зберігання”, – зазначив голова правління групи компаній “Прометей” Рафаель Гороян.

“Прометей” також вирощує соняшник, пшеницю, ріпак і ячмінь на 10 тис. га.

За інформацією агенції, Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив 9 серпня 2019 р. дружині власника групи компаній “Прометей” Рафаеля Горояна Христині Гороян через ТОВ “Буцефал” (Миколаїв) придбати частки в статутному капіталі ТОВ “Агрофірма” Вісла”, ТОВ “Злагода” і сільськогосподарському ТОВ “Агрофірма “Україна” (всі – Миколаївської обл.) і ТОВ “Прометей Миколаївська філія” (Одеської обл.), що забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариств.

Нагадаємо, ще навесні компанія AgroGeneration підписала угоду щодо продажу 9,2 тис. га сільськогосподарських земель в Сумській області. Вартість прав оренди та біологічних активів склала близько €25 млн.

А от інвестиційна компанія Саудівської Аравії SALIC придбала компанію Baladjie Pty Ltd з земельним банком 200 тис. га в пшеничному поясі Західної Австралії та поголів’ям овець у 40 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram