Новини
17 Квітня 2019
1 051

SALIC купує 200 тис. га землі в Австралії

Інвестиційна компанія Саудівської Аравії придбала Baladjie Pty Ltd із земельним банком у 200 тис. га та поголів’ям овець у 40 тис.

SALIC придбав компанію Baladjie Pty Ltd з земельним банком 200 тис. га в пшеничному поясі Західної Австралії, повідомляє прес-служба компанії.

“Придбання Baladjie є важливим кроком для SALIC, оскільки ми продовжуємо збільшувати свою присутність в світі. Це наше перше придбання в Австралії, а також наші перші інвестиції у вівчарство”, – прокоментував генеральний директор SALIC KSA Метью Янсен (Matthew Jansen).

Угоду було закрито 28 березня 2019 р. після схвалення ради з іноземних інвестицій Австралії (FIRB).

Як повідомляють у прес-службі, поголів’я овець придбаної компанії становить 40 тис. голів.

“Компанія зосередиться на тваринництві і зерновому виробництві з акцентом на стійкість, прибутковість, екологічну відповідальність і підтримку місцевого сільського співтовариства”, – відзначив керівник відділу інвестицій в сільське господарство SALIC Вільям Інгленд (William England).

Кінцева ціна продажу не була офіційно розкрита. Однак в ЗМІ повідомляють, що вартість операції оцінюється більш $43 млн. Новини щодо продажу 200 тис. га землі викликали обурення серед австралійської преси, оскільки вважається, що сільгоспугіддя країни повинні бути під контролем Австралії.

SALIC (Саудівська сільськогосподарська та тваринницька інвестиційна компанія) заснована 14 квітня 2009 р. як акціонерне товариство Саудівської Аравії, що належить Фонду державних інвестицій Королівства Саудівська Аравія.

Діяльність компанії спрямована на інвестиції в сільське господарство і тваринництво в країнах, які мають конкурентні переваги в плані сприяння виробництву окремих продуктів харчування та їх доступності для експортних ринків.

Нагадаємо, SALIC вкладає більше $50 млн на нарощування технічних потужностей об’єднаної компанії CFG/”МРІЯ”. Як відомо, в серпні 2018 р. “МРІЯ Агрохолдинг” завершив реструктуризацію свого боргу. А вже в листопаді компанія уклала угоду з міжнародним інвестором SALIC UK про продаж своїх активів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram