Новини
25 Березня 2019
807

AgroGeneration продала 9,2 тис. га у Сумській області

Вартість прав оренди та біологічних активів склала близько €25 млн

Компанія AgroGeneration підписала угоду щодо продажу 9,2 тис. га сільськогосподарських земель в Сумській області, повідомляє прес-служба компанії.

Після продажу сільськогосподарських угідь в Житомирській і Тернопільській областях у січні 2019 р. AgroGeneration втратила 37,7 тис. га загальної площі, тобто 36% земельного банку групи (станом на 31 грудня 2018 р.). У власності компаніїї тепер знаходиться 70 тис. га земельної площі.

Вартість прав оренди та біологічних активів склала близько €25 млн. 85% цієї суми вже була або буде найближчим часом переведена компанією в готівку. Згодом техніка буде передислокована або продана третім особам.

“Ці скорочення націлені на зміцнення фінансової позиції та зниження операційних потреб і витрат на фінансування”, – відзначають у компанії.

Крім того, AgroGeneration повідомляє своїм акціонерам, що мажоритарний акціонер SigmaBleyzer ініціював стратегічний аналіз всіх інвестицій в компанію.

Однак, як запевняють в AgroGeneration, більше компанія не планує продавати земель. “Зараз у компанії не планується проведення інших операцій з продажем, навпаки, компанія веде переговори про інвестування та пошук нових земельних ділянок з більш ефективною логістичною інфраструктурою”, – відповіли там на запит видання Latifundist.

Наприкінці січня AgroGeneration продала “Кусто Агро” 27% 28,5 тис. га землі в Житомирській і Тернопільській областях за €19 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram