Новини
31 Січня 2019
1 808

AgroGeneration продала “Кусто Агро” 28,5 тис. га землі за 19 млн євро

AgroGeneration підписала угоду про продаж 27% від загального земельного банку групи в Житомирській і Тернопільській областях

Отримана сума включає права оренди землі та біологічні активи, тоді як автотехніка та інвентар будуть частиною окремої продажу. В компанії повідомляють, що після завершення угоди AgroGeneration буде обробляти близько 80 тис. га землі в Україні: близько 10 тис. га на заході країни (Львів) і 70 тис. га на сході (Суми і Харків).

AgroGeneration вже отримала передоплату в розмірі 15% від загальної вартості угоди. Перевірка, яка може привести до коригування цін, повинна бути завершена до кінця лютого 2019 р.

Покупцем стала компанія “Кусто Агро”, що входить до міжнародної Kusto Group. Кінцевий бенефіціарний власник “Кусто Агро” — Талгат Турумбаев).

24 січня поточного року Антимонопольний комітет України дозволив “Кусто Агро” купити два підприємства зі структури AgroGeneration в Житомирській області. “Кусто Агро” отримали дозвіл придбати сільгосппідприємства “Лещинський” і “Аграрний фонд Терещенка”.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram