Новини
30 Січня 2020
785

Грета Тунберг стане брендом: Активістка запатентує своє ім’я

Як вона вважає, це потрібно для захисту екологічного руху та його діяльності

Шведська екоактівістка Грета Тунберг подала заявку на реєстрацію свого імені та назви міжнародного кліматичного руху школярів Fridays For Future (П’ятниці в ім’я майбутнього) і Skolstrejk for klimatet (Шкільний страйк заради клімату) як товарний знак. Про це вона повідомила в Instagram.

“На жаль, все ще є люди, які намагаються видати себе за мене або брехливо заявляють, що вони представляють мене, щоб спілкуватися з відомими людьми, політиками, ЗМІ, діячами мистецтва тощо”, — пише Тунберг. Вона зазначила, що її ім’я також без дозволу використовують у комерційних цілях.

Тунберг підкреслила, що рух Fridays For Future належить будь-кому, хто в ньому бере участь, і не повинно використовуватися в індивідуальних або комерційних цілях.

Далі активістка також повідомила, що разом із сім’єю засновує некомерційний фонд, метою якого є “сприяння екологічній, кліматичній та соціальній стійкості, а також психічному здоров’ю”.

За останній рік 17-річна шведка отримала широку популярність. Її запрошували виступити в міжнародних організаціях, зокрема, в ООН. Вона активно виступає на захист навколишнього середовища та закликає до негайних рішучих дій для боротьби зі змінами клімату.

Щоб привернути увагу громадськості до проблем, пов’язаних з кліматом, Грета Тунберг у минулому році почала щоп’ятниці, замість занять у школі, приходити до шведського парламенту, вимагаючи від влади активних заходів для захисту навколишнього середовища.

Поступово її поодинока акція знайшла підтримку в інших країнах світу і переросла в рух школярів та студентів, які потребують дій для запобігання глобальному потеплінню.

Грету Тунберг підтримують багато політиків і знаменитостей. З нею, зокрема, зустрічався генсек ООН Антоніу Гуттерріш і актор Арнольд Шварценеггер, а також принц Чарльз.

У вересні 2019 р. вона виступила в ООН, звинувативши лідерів країн світу в тому, що вони, не роблячи заходів щодо захисту клімату, “вкрали” у неї “мрії й дитинство”.

Активістка відмовляється літати на літаках, аргументуючи це занадто великою кількістю шкідливих викидів в атмосферу. З цієї причини на різні великі заходи в інші країни світу вона відправляється або на поїзді, або на морських суднах.

Тунберг не їсть продукти тваринного походження і переконала своїх батьків теж стати веганами. Дівчина страждає від синдрому Аспергера, який сама Грета називає “даром”.

Як відомо, група BlackRock має намір залучити початкові $500 млн для фонду прямих інвестицій, який буде інвестувати в модернізацію інфраструктури, пов’язаної зі зміною клімату, на ринках, що розвиваються.

Також, уряд Німеччини погодився на компенсацію близько €40 млрд постраждалим регіонам, робітникам і компаніям в рамках планів припинити використання бурого вугілля на електростанціях. Плани є частиною заходів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів у найбільшій економіці Європи.

А от Китай має намір до кінця поточного року заборонити використання в країні продукції з одноразового пластику. Адже до 2030 р. обсяг пластикових відходів у країні може зрости до 500 млн т.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram