Новини
22 Січня 2020
703

Фонд BlackRock інвестує $500 мільйонів на захист клімату

Таким чином фонд хоче продемонструвати свою небайдужість щодо цієї проблеми

Група BlackRock має намір залучити початкові $500 млн для фонду прямих інвестицій, який буде інвестувати в модернізацію інфраструктури, пов’язаної зі зміною клімату, на ринках, що розвиваються, повідомляє Reuters.

Фонд Партнерства заради миру з кліматичного фінансування (CFP), яке було створено у 2018 р. Францією, Німеччиною та благодійними фондами Hewlett і Grantham, інвестує в поновлювану енергію, енергоефективність та електричний транспорт. Майже чверть інвестицій буде зроблена в Африці, а решта — в окремих країнах Південно-Східної Азії та Латинської Америки.

BlackRock таким чином прагне продемонструвати світу, що компанія не залишається осторонь проблеми зміни клімату.

Клімат також був в центрі уваги щорічного Всесвітнього економічного форуму в цьому році в Давосі (Швейцарія), на якому будуть оголошені новини щодо запланованого першого збору коштів.

Франція і Німеччина будуть інвестувати $30 млн з початкового фінансування, в той час як Фонд Вільяма і Флори Х’юлетт (Hewlett) і Фонд захисту навколишнього середовища Джеремі та Ханнелора Грентема (Grantham) обіцяли виділити $10 млн і $7,5 млн відповідно.

Члени CFP зобов’язалися допомогти залучити додатковий початковий капітал для фонду.

Нагадаємо, уряд Китаю має намір до кінця поточного року заборонити використання в країні продукції з одноразового пластику. Адже, до 2030 р. обсяг пластикових відходів у країні може зрости до 500 млн т.

Як писали раніше Investory News, уряд Німеччини погодився на компенсацію близько €40 млрд ($45 млрд) постраждалим регіонам, робітникам і компаніям в рамках планів припинити використання бурого вугілля на електростанціях до 2038 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram