Новини
27 Червня 2019
653

FT: Названо найсприятливіші умови для розвитку інвестицій

Погані новини – найкращий час для інвестицій у ринки, що розвиваються

Для інвестицій на ринках, що розвиваються, найсприятливіший час, коли ЗМІ пишуть про них багато поганих новин. Але коли ситуація на ринках – стабільна, інвесторам важче отримати високий прибуток, повідомляє Financial Times з посиланням на дослідження аналітика британської інвесткомпанії Ashmore Group Яна Дена.

Він проаналізував згадки “ринків, що розвиваються” в базі даних Dow Jones Factiva, де знаходиться 33 тис. публікацій за останні 20 років. Йому вдалося виявити 16 випадків, коли медіа дуже багато писали щодо проблем на ринках, які розвиваються, від кризи в Аргентині у 2001 р. до побоювань з приводу дефолту Венесуели у 2017 р.

За оцінками аналітика, прибутковість інвестицій в акції ринків, що розвиваються виключно в ці періоди була б більш ніж на 10 процентних пунктів на рік вище, ніж в інвесторів, що вкладають в них гроші постійно. У останніх вона склала б 4,1% в рік.

“Наприклад, прибутковість інвестиції за часів спокою склала б лише близько 3%”, – уточнює Ян Ден.

До аналогічних висновків він також прийшов, проаналізувавши інвестиції в корпоративні та суверенні облігації.

“Надто роздмухують погані новини, а деякі журналісти й інвестори невірно екстраполюють проблеми кількох країн на всі ринки, що розвиваються”, – відзначає аналітик.

Він уточнив, що при цьому немає подібної закономірності, коли мова йде про згадку ринків, які розвиваються, в соціальних мережах.

Нагадаємо, європейські технологічні стартапи стають більш привабливими для інвесторів. Обсяг інвестицій зріс майже удвічі у порівнянні з минулим роком.

Так, наприклад, британський онлайн-банк Monzo залучив £113 млн ($143 млн) в ході чергового інвестиційного раунду, що дозволило йому досягти оцінки у £2 млрд ($2,5 млрд).

А українська компанія Love&Live Fashion Group залучила $400 тис. інвестицій. Кошти підуть на вихід в офлайн, а також на запуск fashion-бренда в сегменті Premium.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram