Новини
13 Листопада 2023
333

Фастфуд шкодить мозку

Виявлено зв’язок між споживанням фастфуду та зростанням проблем з мозковою активністю

Професор Майкл Кроуфорд, експерт зі здоров’я мозку, представив свої дивовижні висновки у своїй останній роботі “Скорочення мозку”, пише NV. Він наголосив на значному зменшенні розміру людського мозку за останні роки. Норвезьке дослідження, очолюване Оле Рогебергом, підтвердило твердження професора і вказало на поступове зниження рівня IQ та зростання проблем із психічним здоров’ям у країнах, таких як Велика Британія, Данія та Франція. Все це пов’язано з переходом до дієти з високим вмістом вуглеводів та цукру, шкідливою для мозкової активності.

Дослідники попереджають, що подібне харчування може вплинути на інтелект, що призводить до зниження рівня IQ на 7% у кожному поколінні.

Кроуфорд стверджує, що наш мозок розвивався на дієті, багатій на жирні кислоти омега-3, яких зараз не вистачає в їжі швидкого харчування. Томас Райлі, експерт у галузі ноотропів у Nootroedge, підкреслює розрив між еволюційними потребами мозку та сучасною дієтою, особливо фаст-фудом.

Фахівці вказують на популярність фаст-фуду у Великій Британії, такого як жирні шашлики, піци з переробленими інгредієнтами та смажена курка, як на головну причину проблем. Ці продукти, хоч і приносять задоволення, не забезпечують необхідних поживних речовин для мозку.

Райлі каже, що для запобігання зниженню когнітивних функцій важливо переглянути дієту і включити продукти, багаті на омега-3, такі як риба і морепродукти. Без таких змін мозкова активність може значно сповільнитися.

Професор Кроуфорд і Томас Райлі закликають до усвідомленого підходу до харчування та до роздумів над тим, як воно впливає на наш мозок та психічне здоров’я.

Тим часом McDonald’s оголосила, що змінить рецептуру фірмових бургерів. Компанія фокусується на оновленні своїх основних елементів, щоб зробити страви “ароматнішими, ніж будь-коли”, ну і звичайно, для збільшення продажів.

Investory News дізналися, скільки витрачають на їжу мешканці різних країн світу. Подробиці читайте тут

Нагадаємо, в Україні створять центри передових досліджень за підтримки Німеччини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram