Новини
24 Серпня 2023
724

Скільки витрачають на їжу мешканці різних країн світу

Найменше витрачають у США та Сінгапурі

Аналітики Picodi.com зіставили статистичні дані 105 країн і підрахували, скільки грошей витрачають на харчування жителі різних регіонів світу.

Із зібраних даних випливає, що на продукти харчування витрачається від декількох відсотків до більше ніж половини всіх споживчих витрат в залежності від країни. До країн, в яких на їжу та безалкогольні напої, що споживаються вдома, в середньому припадає менше ніж 1/10 всіх витрат, відносяться США (6,7%), Сінгапур (8,4%), Великобританія (8,7%), Ірландія (9,2%) та Швейцарія (9,9%).

Україна в цьому рейтингу знаходиться на 93-му місці серед 105 країн — на продукти харчування та безалкогольні напої припадає 41,6% від всіх витрат на споживчі товари та послуги. Схожі результати у Молдови (41,1%), Ефіопії (41,3%) та Камбоджі (42,7%).

Найвищий відсоток витрат на продукти харчування серед розглянутих країн виявлено в Нігерії (59%), М’янмі (56,6%) та Кенії (56,1%).

Найвищі витрати на продукти харчування в Європі відзначаються у Швейцарії ($359 на місяць), Норвегії ($341 на місяць) та Данії ($311 на місяць), що можна пояснити загальними високими цінами в цих країнах.

Витрати на харчування у середньостатистичного мешканця України становлять $108 на місяць.

Найнижчі витрати на продукти харчування відзначені в білорусі ($98 на місяць) та Молдові ($97 на місяць).

Раніше Investory News писали, що дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами зріс учетверо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram