Новини
24 Червня 2019
827

Екс-керівника Renault запідозрили у привласненні понад $3 млн

Половина цих коштів була переведена на рахунки ліванської компанії GFI, пов’язаної з Карлосом Гоном

Фото: Thesupermat/Wikimedia

Прокуратура Токіо підозрює колишнього президента альянсу Renault-Nissan Карлоса Гона в привласненні 350 млн ієн ($3,26 млн) фонду Renault, повідомляє Asahi Shimbun.

Японські правоохоронні органи вважають, що у 2017 р. Гон доручив виплатити бонус з фонду дистриб’ютору альянсу в Омані Suhail Bahwan Automobiles без укладення офіційного договору. Половина цих коштів була переведена на рахунки ліванської компанії GFI, пов’язаної з Карлосом Гоном.

Його затримали минулого року за підозрою в порушенні фінансового законодавства. За версією слідства, глава Renault-Nissan міг приховати розміри своєї винагороди в якості голови ради директорів Nissan з 2010 р.

Пізніше, у квітні цього року, Гона повторно затримали у зв’язку з новими звинуваченнями. Прокуратуру зацікавили виплати з резервних фондів Renault-Nissan на суму понад $34 млн протягом семи років, аж до 2018 р., дилерського центру в Омані. За інформацією японського телеканалу NHK, частина цих грошей нібито могла піти на оплату яхти Гона.

Як відомо, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) несподівано відкликавсвою пропозицію про злиття з французьким автомобілебудівником Renault. У свою чергу видання Deutsche Welle зазначає, що ця заява була зроблена незабаром після того, як стало відомо про нові підозри щодо колишнього топ-менеджера альянсу Renault-Nissan Карлоса Гона.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram