Новини
20 Грудня 2023
304

Італійська родина викрала “Мадонну з немовлям” Боттічеллі

Це було зроблене з наміром “захистити” її від злодіїв

Нащадки італійської родини передали поліції картину Сандро Боттічеллі вартістю $109 млн, яку викрав їхній родич кілька десятиліть тому. Галерея Уффіці має намір відреставрувати картину “Мадонна з немовлям”, повідомляє Business Insider.

У 1960-х роках Енріко Сомма забрав шедевр епохи Відродження XV століття із сільської каплиці на півдні Італії, пославшись на відсутність безпеки. Крадіжки творів мистецтва на той час були звичайним явищем в італійських церквах.

Сім’я Сомма наполягає, що вони не мали наміру отримувати прибуток від картини, а діяли як “охоронці”. Про останню схованку Боттічеллі Мікеле Сомма мовчить, але, згідно з місцевими чутками, востаннє картина зберігалася в підвалі його пекарні в селі недалеко від Неаполя.

І хоча викрадення картини не доведено, вчені та представники органів влади в галузі мистецтва визнали переміщення картини наприкінці 1960-х років і включили її до списку творів, що охороняються.
Як стверджують нащадки Енріко, він захищав картину від крадіжки, навіть тримаючи пістолет біля ліжка. А після його смерті сім’я сховала шедевр, відкинувши численні пропозиції про покупку картини, щоб відбити інтерес і запобігти можливій крадіжці.

У міру поширення чуток і розмов у соціальних мережах сім’я занепокоїлася, вирішивши зізнатися і повернути витвір мистецтва. Сомми тримали молоде покоління своєї сім’ї у невіданні щодо витвору мистецтва, ніколи не розповідали та не показували їм картину.

На сьогодні витвір мистецтва знаходиться у галереї Уффіці у Флоренції у дуже поганому стані. Зараз картина чекає на перевірку на справжність і реставрацію, весь процес займе приблизно рік.

Нагадаємо, музей Барселони почав пускати нудистів та проводити їм екскурсії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram