Новини
28 Липня 2022
635

Екотренд: Стартапи в США почали випускати їстівний посуд замість одноразового

Маркетинговий хід широко розповсюдився у всьому світі

Тренд на відмову від одноразового посуду поширюється у всьому світі. Одна з альтернатив — їстівний посуд. Дедалі більше стартапів випускають чашки, трубочки та виделки, які можна з’їсти. Експерти називають це насамперед маркетинговим прийомом, а не реальною турботою про екологію, пише Inc.com.

Деякі стартапи запропонували радикальне розв’язання проблеми одноразового посуду — вони роблять його їстівним. Компанії таким чином шукають альтернативу, яку можна легко компостувати в домашніх умовах, а не заміну звичним ложкам і виделкам.

Їстівний посуд може замінити одноразовий із пластику та паперу, який часто використовують на вечірках, пікніках та в ресторанах швидкого харчування. Наприклад, кава Lavazza подається у їстівних чашках від Cupffee.

Фото: Cupffee

Один із лідерів сегмента — американський стартап Incredible Eats. Компанія використовує суміш пшениці, вівса, кукурудзи, нуту та коричневого рису для виробництва виделок та ложок. Вони продаються США у мережах T.J. Maxx, Marshalls та Home Goods.

Засновник Incredible Eats Дінеш Тадепаллі заявив, що компанія має намір докорінно змінити підхід до вживання їжі. Incredible Eats тричі переглядала рецептуру, щоб столові прилади стали смачнішими. Солоні варіанти схожі на грінки чи крекери, а солодкі — на вафельні ріжки чи печиво з пророцтвами.

Фото: Incredible Eats

Співзасновник Sorbos Ове Фондберг сказав, що найближчим часом їхні соломинки для напоїв надійдуть у продаж у тисячах американських ресторанів швидкого харчування. Вони “чудові на смак”, а при розкушуванні хрумтять, запевнив підприємець.

Трубочки для напоїв Sorbos продаються в Disney, розважальних парках Busch Gardens і на круїзних кораблях Carnival. У лінійці вісім смаків, включаючи імбир, корицю та шоколад.

На фото: Sorbos

Ще один проєкт, який працює над їстівним посудом, — Biotrem. Стартап випускає лінійку тарілок, мисок та столових приладів із пшеничних висівок. Посуд безпечний для розігріву в мікрохвильовій печі, не містить штучних інгредієнтів і підходить як для гарячих, так і для холодних страв.

На фото: Biotrem

Однак їстівний посуд набагато дорожчий. Це означає, що ресторани повинні стягувати за неї додаткову плату, або підвищувати ціни на страви.

Серед інших незручностей — їстівний посуд розчиняється або стає занадто м’яким після довгого контакту з їжею чи напоями, виделки та ножі погано ріжуть, а деякі споживачі не вважають її достатньо їстівним, щоб їсти.

Крім того, кілька стартапів збанкрутували через масштабування виробництва та проблеми з виходом у торговельні мережі. При цьому тренд на екологічність та бажання спробувати щось нове спонукає споживачів купувати їстівний посуд.

Нагадаємо, 75% людей у ​​світі вважають, що потрібно відмовитися від усіх одноразових пластикових виробів і якнайшвидше їх заборонити. Найактивніше ідею підтримують Колумбія, Мексика та Індія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram