Новини
26 Лютого 2022
621

75% людей у світі виступають за повну заборону одноразового пластику

Найактивніше ідею підтримують Колумбія, Мексика та Індія

Три чверті людей у ​​світі вважають, що потрібно відмовитися від усіх одноразових пластикових виробів і якнайшвидше їх заборонити, повідомляє Reuters з посиланням на опитування IPSOS.

Наразі члени ООН готуються розпочати перемовини про глобальну угоду щодо стримування забруднення пластиком, що постійно зростає.

У 2019 році відсоток тих, хто закликає до заборони, становив 71%, 2022 року він зріс до 75%. Кількість тих, хто використовує продукти з меншим вмістом пластику, зросла з 75% до 82% відповідно, згідно з опитуванням IPSOS, в якому брали участь понад 20 тис. осіб з 28 країн.

Також опитування IPSOS показує, що 85% респондентів у всьому світі вважають — виробники та роздрібні торговці зобов’язані відповідати за повторне використання та переробку пластикової упаковки, проти 80% раніше.

Уряди країн протягом місяця зберуться в Найробі для розв’язання питання боротьби з пластиковими відходами. Видання зазначає, що угода, укладена там, може стати найважливішою після Паризької угоди про зміну клімату від 2015 року. Остаточне доопрацювання проєкту вимагатиме не менше двох років.

“Люди у всьому світі чітко висловили свою думку. Тепер уряди повинні ухвалити глобальний договір на тему пластику, щоб ми могли усунути забруднення”, — цитує видання генерального директора “Всесвітнього фонду дикої природи” (WWF) Марко Ламбертіні.

Якщо ООН не зможе дійти згоди, то найближчим десятиліттям пластик завдасть масштабних екологічних збитків. “Внаслідок чого деякі види морських мешканців опиняться під загрозою вимирання, а також будуть зруйновані чутливі екосистеми, такі як коралові рифи та мангрові зарості”, — пише видання з посиланням на дослідження WWF.

Найактивніше заборону на використання одноразового пластику підтримують Колумбія, Мексика та Індія.

Раніше Investory News писали, що в Україні з 1 лютого подорожчають пластикові пакети. Кожен українець в середньому використовує їх 500 штук на рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram