Новини
19 Серпня 2019
1 719

Економний дах: Tesla розпочинає продаж черепиці з сонячними батареями

За словами розробників, подібна технологія дозволить споживачам щорічно заощаджувати до $500

На фото: концепт від Tesla

Tesla планує почати продажі черепиці з сонячними батареями в Європі вже у 2020 р. Про це засновник компанії Ілон Маск повідомив на своїй сторінці в Twitter.

За його словами, так званий “сонячний” дах можна буде купити або орендувати. Також, технологія дозволить щорічно економити до $500 при оплаті комунальних послуг. Особливо вигідною пропозиція буде для громадян країни, які проживають в регіонах із високою вартістю електроенергії.

“З новою нижчою ціною Tesla це схоже на використання грошового принтера на даху, якщо ви живете в державі з високими витратами на електроенергію”, — написав Маск.

Як повідомляє Bloomberg, в липні Ілон Маск вже повідомляв, що виробництво сонячних батарей розростається і незабаром Tesla вироблятиме близько 1 тис. дахів на тиждень. Хоча роком раніше компанія могла забезпечувати “сонячними” дахами лише кілька будинків протягом семи днів.

На сайті Tesla з’явилося оголошення про запуск сервісу з оренди сонячних панелей. Щомісячна плата за таку послугу складе $50. За ці гроші клієнт отримає всі необхідні панелі й супутнє обладнання, а також установку, технічну підтримку та обслуговування. В той же час довгострокови контракт при виборі сервісу не потрібен.

Якщо споживачі перестануть платити за оренду, компанія відключить панелі й залишить їх на даху. У випадку, коли необхідно буде демонтувати панелі, то це обійдеться клієнту в $1,5 тис. без націнок, оскільки, як заявляють у Tesla, на цьому компанія не планує заробляти.

Ще краще, відзначив Макс, ці батареї купити, але варіант оренди робить економію очевидною. Компанія пропонує три варіанти  сонячної електросистеми — на 3,8 кВт, 7,6 кВт і 11,4 кВт. Ціна покупки батарей становить від $7 тис. за маленьку панель до $21 тис. за велику без урахування податків. Так, наприклад, за маленьку черепицю вони складуть близько $3 тис., попереджають в компанії. Є також середній варіант вартістю в $14 тис.

Нагадаємо, між Tesla та Panasonic виник конфлікт через компанію Solar Roof, оскільки завод Tesla з виробництва сонячних панелей в Буффало експортує більшу частину своєї продукції за кордон, а не використовує у системи Solar Roof, як передбачалося раніше.

Як відомо, компанія PassivDom запустила в Україні франшизу з виробництва смарт-будинків на сонячних батареях. Ціни від $54 тис. до $347,999 тис., в залежності від специфікації та площі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram